Avocado, un super-aliment!

Avocado este un fruct extrem de popular în dietele vegetariene, dar extrem de apreciat de toată lumea. El serveşte drept ingredient principal pentru foarte multe feluri de mâncare şi s-a dovedit a fi extrem de benefic pentru sănătatea noastră. Află în continuare de ce e bine să consumi avocado în mod regulat!
  • Publicat:
Avocado, un super-aliment!

Avocado este un fruct extrem de popular în dietele vegetariene, dar extrem de apreciat de toată lumea. El serveşte drept ingredient principal pentru foarte multe feluri de mâncare şi s-a dovedit a fi extrem de benefic pentru sănătatea noastră. Află în continuare de ce e bine să consumi avocado în mod regulat!

Avocado este plin de nutrienţi!

Acest fruct este apreciat pentru valoarea sa nutritivă ridicată şi este un ingredient util pentru diverse feluri de mâncare datorită gustului său bun şi a texturii bogate. Acesta este ingredientul principal pentru guacamole. În zilele noastre, avocado a devenit incredibil de popular în rândul persoanelor conştiente de sănătatea lor. Acesta este considerat un supra-aliment, lucru care nu este deloc surprinzător având în vedere proprietăţile sale. Există multe tipuri de avocado, în funcţie de formă (de la forma de pară la formă rotundă) şi de culoare (de la verde la negru).

Avocado şi potasiul

Potasiul este un nutrient pe care majoritatea oamenilor nu şi-l însuşesc îndeajuns. Acest nutrient ajută la menţinerea gradientelor electrice în celulele corpului şi serveşte la diferite funcţii importante ale corpului. Avocado este foarte bogat în potasiu. O serie de studii arată că un consum ridicat de potasiu este legat de reducerea tensiunii arteriale, aceasta reprezentând un factor major de risc pentru atacurile de cord, accidente vasculare cerebrale şi insuficienţă renală.

Bogat în fibre

Fibrele reprezintă un alt nutrient găsit în cantităţi relativ mari în avocado. Fibrele sunt materia nedigestibilă a plantelor care poate contribui la scăderea în greutate, reduce nivelurile de zahăr din sânge şi este puternic legată de un risc mai scăzut al multor boli. Este important să se facă o distincţie între fibrele solubile şi cele insolubile. Fibrele solubile sunt cunoscute ca fiind capabile să hrănească bacteriile intestinale benefice din intestin, care sunt foarte importante pentru funcţia optimă a organismului nostru.

Consumatorii de avocado s-au dovedit a fi mult mai sănătoşi

Consumatorii de avocado deţin un aport mult mai mare de nutrienţi şi sunt pe jumătate mai susceptibili în a suferi de sindromul metabolic, un grup de simptome care reprezintă un factor major de risc pentru boli de inimă şi diabet. Oamenii care consumă avocado în mod regulat cântăresc de asemenea şi mai puţin în greutate şi posedă o cantitate de grăsime abdominală semnificativ mai mică.

Cu toate acestea … corelaţia nu implică o cauzalitate şi nu există nici o garanţie că avocado a fost strict ingredientul care a determinat sănătatea acestor oameni. Un sondaj alimentar recent a constatat faptul că persoanele care au consumat avocado au avut un aport mult mai mare de nutrienţi şi au prezentat un risc mai mic de apariţie a sindromului metabolic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân