Aveţi probleme cu colesterolul? Protejaţi-vă inima cu carne „neagră”

nu doar carnea albă şi frumoasă de pe piept sau pulpe este hrănitoare. Oamenii de ştiinţă au descoperit un nutrient cu efecte benefice asupra inimii în carnea de culoare închisă, de pe oase, pe care de obicei o dăm deoparte.
Aveţi probleme cu colesterolul? Protejaţi-vă inima cu carne „neagră”

Vă place carnea de pasăre? Ei bine, aflaţi că nu doar carnea albă şi frumoasă de pe piept sau pulpe este hrănitoare. Oamenii de ştiinţă au descoperit un nutrient cu efecte benefice asupra inimii în carnea de culoare închisă, de pe oase, pe care de obicei o dăm deoparte.

Potrivit unui studiu efectuat de către cercetătorii americani, şi publicat in European Journal of Nutrition, carnea de culoare închisă din carcasa de pui sau curcan conţine taurină, un nutrient natural, care se găseşte şi în unii peşti sau fructe de mare. Iar studiile efectuate la NYU Langone Medical Center au demonstrat că alimentaţia bogată în taurină este asociată cu un risc scăzut de boli coronariene în rândul femeilor. Beneficiul este cu atât mai mare cu cât specialiştii vorbesc despre reducerea riscului de îmbolnăvire în special la femeile având probleme cu colesterolul.

Boala coronariană reprezintă incapacitatea arterelor coronare de a furniza suficient sânge oxigenat pentru a satisface necesităţile inimii. Cauza cea mai frecventă a instalării bolii coronariene este depunerea de plăci de aterom (colesterol) de-a lungul vaselor de sânge. În ţările industrializate, afecţiunea reprezintă una dintre principalele cauze de deces, atât în rândul femeilor, cât şi în rândul bărbaţilor de vârstă medie.

Cercetările despre taurină, efectuate până în prezent, sunt destul de puţine şi lacunare, după cum afirmă coordonatorul studiului actual, Yu Chen, profesor doctorand în cadrul NYU School of Medicine. El atrage atenţia asupra utilităţii studiului său: „descoperirile noastre sunt interesante. Taurina, în forma ei naturală, conferă o protecţie semnificativă, mai ales în cazul femeilor cu nivel crescut de colesterol”, susţine acesta.

Sursa: Sciencedaily.com