Arsenic în vin: factori de risc care ar trebui să te îngrijoreze

Se regăsește în numeroase alimente în mod natural, inclusiv în vin. Iată de ce să te ferești de arsenic și ce riscuri apari în urma intoxicației.
  • Publicat:
Arsenic în vin: factori de risc care ar trebui să te îngrijoreze
Arsenic în vin: factori de risc care ar trebui să te îngrijoreze

Arsenicul este un element care se regăsește în multe alimente și poate fi dăunător, deoarece duce la cancer atunci când ești expus unui nivel crescut. Din păcate, anumite tipuri de vin pot conține un nivel deloc în regulă de arsenic, iar asta datorită pesticidelor și a eroziunii naturale.

Vinul conține arsenic?

Da, vinul conține arsenic, chiar dacă majoritatea conțin un nivel sigur de consum, există câțiva factori care ar trebui să te îngrijoreze mai ales dacă suspectezi că ai consumat în cantități mari. De exemplu, în urma unui studiu s-au testat 65 de vinuri roșii din patru state din America unde s-au găsit cantități mai mari decât cele prevăzute de EPA. Același lucru s-a întâmplat cu rezultatele altui studiu din California.

Tipurile de vin care conțin cel mai mare conținut

Vinurile rose conțin un nivel crescut de arsenic, urmate de vinurile albe și cele roșii. De asemenea, vinurile albe produse în Spania conțin o cantitate generoasă de arsenic, la fel și vinurile roșii din Italia. Astfel, aflăm că acest conținut diferă de tipul de vin, dar și zona de origine. Pentru a alege un vin bun trebuie să luăm în calcul câțiva factori:

  • Prețul. Nu alege niciodată cel mai ieftin vin, deoarece acesta ar putea avea un nivel crescut de arsenic.
  • Locul de origine. Contează foarte mult zona din care provine vinul pe care vrei să-l achiziționezi.

Arsenicul se regăsește și în alte alimente precum:

  • sucul de mere și oțetul de mere
  • laptele
  • ciorba de pui și vită
  • batoanele din cereale
  • orezul
  • fructele de mare, inclusiv tonul, somonul și caracatița.

Intoxicația cu arsenic: simptome

  • diaree, uneori cu sânge
  • tensiune arterială mică
  • deshidratare
  • tuse sau durere în piept
  • durere în gât persistentă
  • confuzie
  • pierderea controlului musculaturii
  • probleme digestive persistente

Printre riscurile consumului de arsenic amintim și creșterea riscului de apariție a leucemiei și a cancerului de piele sau de plămâni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Supa de roșii: beneficii surprinzătoare
Supa de roșii: beneficii surprinzătoare
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân