Ardeiul gras, ideal în cura de slăbire şi aliat în lupta cu cancerul

Roşii, galbeni, verzi, portocalii...îi găseşti în toate aceste variante de culoare şi au un gust fantastic, dulceag, uşor crocant şi proaspăt ca o ploaie de primăvară. Dezbatem astăzi subiectul “ardeiul gras şi beneficiile sale incredibile asupra sănătăţii”.
 • Publicat:
Ardeiul gras, ideal în cura de slăbire şi aliat în lupta cu cancerul

Roşii, galbeni, verzi, portocalii…îi găseşti în toate aceste variante de culoare şi au un gust fantastic, dulceag, uşor crocant şi proaspăt ca o ploaie de primăvară. Dezbatem astăzi subiectul “ardeiul gras şi beneficiile sale incredibile asupra sănătăţii”.

Deşi pentru mulţi este o legumă banală, uşor trecută cu vederea atunci când se menţionează principalele surse naturale de vitamine şi minerale, ardeiul gras prezintă proprietăţi curative nebănuite şi vă poate proteja organismul de o multitudine de probleme de sănătate.

Ardeiul gras îţi asigură o mare parte din necesarul de vitamine şi conţine substanţe care ajută în procesul de slăbire, ameliorează durerile şi pot chiar să protejeze împotriva cancerului.

De asemenea, ardeiul gras este una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina A şi C, iar ardeiul gras roşu în special conţine multe fibre, folaţi, vitamina K şi minerale care protejează organismul de numeroase afecţiuni digestive.

Numărul scăzut de calorii din ardeiul gras face din această legumă aliatul perfect împotriva kilogramelor în exces, deci nu vă feriţi să îl includeţi în dietă.

Iată o scurtă listă cu vitaminele şi nutrienţii din compoziţia ardeiului gras şi efectele lor benefice:

 • Vitamina A – protejează vederea, ţine la distanţă infecţiile şi îmbunătăţeşte calitatea spermei;
   
 • Vitamina C – poate reduce şansele de apariţia a tumorilor, scade riscul de cataractă şi reface nivelul de colagen din piele, asigurând elasticitate şi fermitate pielii;
   
 • Vitamina B6 şi magneziu – vitale pentru menţinerea funcţiilor care includ activitatea cerebrală şi sistemul imunitar, ajută la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual, au efect diuretic, previn balonarea şi menţin tensiunea arterială în limitele normale;
   
 • Luteină şi zeaxantină – substanţe care încetinesc procesul de degenerescenţă maculară şi care împiedică apariţia tulburărilor de vedere;
   
 • Betacaroten – antioxidant care protejează eficient împotriva cancerului mamar;
   
 • Licopen – scade semnificativ riscurile de cancer ovarian, de prostată sau de cancer pancreatic.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ...
citește mai mult
Recomandare video
Alergia la ambrozie: diagnostic și tratament