Ana Geoană: „Fastingul nu este potrivit pentru toată lumea!”

  • Publicat:

Prezentă în emisiunea Andreei Perminova, Ana Geoană – Health Coach & Integrative Nutriționist, a vorbit despre cum să ai un stil de viață sănătos.

„Ce înseamnă să mănânci sănătos, de fapt?”

Fiica lui Mircea Geoană a ținut să sublineze faptul că a mânca doar anumite alimente nu e suficient pentru a avea o alimentație echilibrată. A mânca sănătos presupune personalizarea alimentației.

„Există reguli principale de alimentație, iar acestea pot fi aplicate universal. Eu aș spune că regulile principale de alimentație sunt: să mănânci o dietă bogată în proteine, să mănânci fructe și legume zilnic și să stai cât mai departe de mâncăruri procesate”, a menționat Ana Geoană.

Mai mult, această a ținut să sublinieze și faptul că atunci când dorim să identificăm un aliment procesat, este suficient să citim eticheta produsului de referință. În cazul în care printre ingrediente găsim denumiri pe care nu le putem pronunța, atunci acel produs este procesat.

„Ce tipuri de carbohidrați sunt sănătoși pentru noi?”

Ana ne-a mai dezvăluit și faptul că cei mai sănătoși carbohidrați sunt legumele, fructele, orezul alb, pâinea neagră, pastele de năut și pastele de orez.

Cât despre conceptul de „fasting”, coach-ul în nutriție și sănătate susține că acesta nu este pentru toată lumea. Că îl consideră sănătos și chiar esențial în dietă oricărei persoane, aplicat din când în când, însă că nu des și nu într-un mod exagerat.

„Din când în când dacă ne expunem corpul la aceste „stresuri mici”, în acele momente corpul nostru creează celule noi și își regenerează celulele. Dar! Nu trebuie exagerat nici cu fasting-ul. Eu fac fasting intuitiv de exemplu” a precizat Ana Geoană pentru emisiunea ”Înapoi în viitor”.

„Că să mănânci sănătos, trebuie să mănânci doar până ești 80% satisfăcut”

„Eu personal cred că dacă mănânci până când corpul îți este 80% satisfăcut, nu contează caloriile. Eu nu sunt o fană în numărarea caloriilor. Trebuie să te gândești că mâncarea este pentru energie practic” , a mai adăugat Ana.

Ce alimente putem consuma înainte de somn?

„Înainte de somn putem consuma doar alimente ușor de digerat, precum fructele sau legumele gătite. De pildă, bananele sunt foarte bune înainte de somn, cireșele, acestea accentuând creerea melatoninei, mai puțin citricele care au vitamina C și pot interfera cu somnul”, a conchis Ana.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult