Alimentul pe care să-l consumi zilnic pentru a nu îmbătrâni

Din fericire, există un superaliment pe care îl putem consuma zilnic și care ne poate ajuta în acest sens și este și accesibil. Este vorba de afine.
  • Publicat:
Alimentul pe care să-l consumi zilnic pentru a nu îmbătrâni
Foto: shutterstock / Alimentul pe care să-l consumi zilnic pentru a nu îmbătrâni

De-a lungul anilor, oamenii de știință au căutat elixirul tinereții, fie că este vorba de produsele cosmetice foarte costisitoare, botox sau alte intervenții estetice, fie că este vorba de alimentație. Știința face progrese, iar nutriționiștii au descoperit că dacă dormim suficient, facem sport și bem suficientă apă, ridurile și liniile fine se vor diminua. Încetinirea procesului de îmbătrânire se află în strânsă legătură și cu dieta, pentru că ceea ce mâncăm joacă un rol esențial pentru aspectul pielii noastre, dar și pentru sănătate. Din fericire, există un superaliment pe care îl putem consuma zilnic și care ne poate ajuta în acest sens și este și accesibil. Este vorba de afine, fructe bogate în antioxidanți precum vitaminele A și C, dar și antocanină.

Antioxidanții conținuți de afine sunt secretul tinereții și vin la pachet cu numeroase beneficii pentru starea generală de sănătate, dar și pentru sănătatea pielii. Aceștia ajută la prevenirea inflamațiilor și protejează organismul de stresul oxidativ, unul dintre vinovații pentru procesul de îmbătrânire și apariției bolilor.

Tot mai multe studii se fac asupra fructelor pe care le consumăm și ce efecte au asupra noastră. Potrivit unui studiu publicat în Mutagenesis, la baza procesului de îmbătrânire stă și ADN-ul, care în timp suferă modificări. În urma unui studiu realizat de European Journal of Nutrition se arată că afinele nu numai că previn deteriorarea ADN-ului, ci previn și apariția cancerului și a altor forme de boli asociate mutațiilor genetice. Nu este nevoie să consumi afine proaspete pentru a te bucura de aceste beneficii, iar oamenii de știință ne asigură că și variantele congelate funcționează similar.

Un alt studiu care se regăsește în Life Extention Magazine are la bază toate aceste informații și arată că fructele mai au capacitatea de a extinde speranța de viață, dar și de a-ți menține creierul sănătos datorită cantității masive de antioxidanți.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân