Alimentul de 10 lei care previne pierderile de memorie

Atunci când vrei să-ți menții mintea sănătoasă și lucidă, numeroase alimente te pot ajuta să reduci riscul de apariție al bolilor sau să previi pierderile de memorie.
  • Publicat:
Alimentul de 10 lei care previne pierderile de memorie
Foto: freepik

Atunci când vrei să-ți menții mintea sănătoasă și lucidă, numeroase alimente te pot ajuta să reduci riscul de apariție al bolilor sau să previi pierderile de memorie. Potrivit Mayo Clinic, persoanele care consumau pește o dată pe săptămână dădeau randament la testele de memorie, iar oamenii de știință au asociat verdețurile cu riscul scăzut de demență. De asemenea, un pahar de vin poate îmbunătăți circulația sangvină și poate preveni accidentul vascular cerebral. Din fericire, mai există câteva alimente pe care să le adaugi pe listă: fructele de pădure.

Ori de câte ori te lovește pofta de dulce, mănâncă fructe de pădure. Un studiu realizat în urmă cu două decenii arată că participanții care mâncau în special afine și căpșuni reduceau riscul de a se confrunta cu declin cognitiv peste ani, iar asta datorită conținutului crescut de flavonoide. Pentru beneficii maxime, trebuie să mănânci cel puțin două porții pe săptămână.

Un studiu al Universității Rutgers arată că atât participanții tineri, cât și cei în vârstă, care au mâncat afine au reușit să se concentreze mai mult și s-au bucurat de o memorie mai bună, acesta fiind rezultatul creșterii circulației sangvine către creier.

Un alt studiu publicat în Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care sugerează că afinele au capacitatea de a preveni degradarea mintală datorită conținutului uriaș de antioxidanți. Așadar, data viitoare când îți este poftă de ceva dulce, această gustare sănătoasă este cea mai bună opțiune.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”