Alimentul care scade glicemia. Copiii îl detestă!

Unul dintre alimentele care țin glicemia sub control este broccoli. Iată care sunt beneficiile sale pentru sănătate.
  • Publicat:
Alimentul care scade glicemia. Copiii îl detestă!
Foto: shutterstock

Dacă ai diabet dau pre-diabet sau ai fost înștiințat că ești predispus la una dintre cele două, cu siguranță cauți să îți ții glicemia sub control. Poți face acest lucru cu ajutorul mișcării fizice, să te odihnești suficient și să ai obiceiuri mai sănătoase, dar și alegerea alimentelor este un pas extrem de important. Unul dintre alimentele care țin glicemia sub control este broccoli.

Broccoli este bogat în fibre

Unul dintre motivele pentru care broccoli este un aliment excelent pentru a ține glicemia sub control este cantitatea de fibre pe care o conține. 91 de grame de broccoli conțin 5 grame de fibre. Alimentele bogate în fibre solubile ajută la menținerea glicemiei sub control și previne sau reduce creșterea glicemiei. Fibrele solubile îmbunătățesc sensibilitatea la insulină prin hrănirea bacteriilor benefice din tractul gastrointestinal. Atunci când aceste bacterii sunt prezente într-un număr cât mai mare, mâncarea este digerată mai bine, iar răspunsul la insulină este mai bun.

Fibrele din broccoli nu ajută doar la digestie, ci ajută organismul să absoarbă mai rapid zahărul. Fibrele solubile încetinesc absorbția de zahăr, iar astfel este prevenită creșterea glicemiei.

Conține nutrienți esențiali și vitamine

Broccoli conține un compus numit sulforafan care reduce stresul oxidativ și sensibilitatea la insulină, motiv pentru care este o alegere excelentă pentru pacienții cu diabet de tip 2 și obezitate. Mai mult, conține vitamina C, previne deteriorarea țesutului inimii, întărește oasele și îmbunătățește afecțiunile pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân