Suferi de ficat gras? Alimentul minune pe care să-l consumi

Iată ce aliment trebuie să consumi pentru a te feri de problemele de ficat gras.
  • Publicat:
Suferi de ficat gras? Alimentul minune pe care să-l consumi
Foto: envato

Dacă vrei să menții sănătatea ficatului, un factor extrem de important atunci când vine vorba de calitatea vieții, atunci trebuie să adopți o anumită dietă și să introduci suplimente specifice în rutina ta zilnică. Pe lângă asta, trebuie să te asiguri că mănânci produse din cereale integrale, care reduc riscul de dezvoltare de ficat gras.

În urma unui nou studiu publicat în Clinical Nutrition, autorii studiului au avut sub observație 14.968 participanți, 42.2% dintre ei bărbați rezidenți din Tianjin, China, care au fost nevoiți să completeze un chestionar privind obiceiurile alimentare. După o perioadă care varia între unu și șase ani, cercetătorii s-au uitat din nou peste analizele participanților care nu aveau probleme de sănătate precum cancer, boli cardiovasculare sau de ficat gras și astfel au descoperit că cei care mâncau în mod regulat alimente din cereale integrale aveau șanse mai mici să dezvolte probleme de ficat gras.

„Rezultatele studiului demonstrează că cu cât este mai mare consumul de cereale integrale cu atât este asociat riscului redus de a dezvolta probleme de ficat gras”, confirmă autorii studiului. „Cerealele integrale contribuie la aportul de nutrienți benefici pentru organism și joacă un rol esențial în prevenirea bolilor cronice”, continuă autorii studiului.

Într-adevăr, cerealele integrale sunt complexe și oferă organismului toți nutrienții de care are nevoie. În plus, numeroase studii au demonstrat că cerealele integrale previn bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și cancerul, în timp ce îmbunătățesc sănătatea digestivă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân