Alimentele ieftine și sănătoase de pe lista de cumpărături a unui antrenor personal

Descoperă și tu care sunt alimentele ieftine și sănătoase de pe lista de cumpărături a unui instructor de yoga și pilates. 
  • Publicat:
Alimentele ieftine și sănătoase de pe lista de cumpărături a unui antrenor personal
Profimedia

Antrenorul personal Stephanie Mansour și-a pus la dispoziție lista de cumpărături. Descoperă și tu care sunt alimentele ieftine și sănătoase de pe lista de cumpărături a unui instructor de yoga și pilates. 

Inflația deja și-a făcut simțită prezența în prețurile celor mai multe dintre alimentele pe care le găsim în supermarketuri. Prin urmare, devine și mai frustrant să încercăm să mâncăm sănătos, asta mai ales pentru că oricum exista și înainte prejudecata că „a mânca sănătos” înseamnă a cheltui mult mai mulți bani din necesarul zilnic.

Senzația că trebuie să alegi între a mânca sănătos și a economisi bani poate fi extrem de dăunătoare pentru starea ta generală de bine și îți mărturisesc că tocmai trec printr-o perioadă în care mi se pare oarecum nedrept că trebuie să fac o astfel de alegere. Și știu că nu sunt singura persoană în această situație.

Tocmai de aceea, lista de cumpărături a antrenorului personal Stephanie Mansour a venit ca o barcă de salvare atunci când ai mai mare nevoie de ea.

În primul rând, alimentația este cea mai importantă și merită toate sacrificiile noastre: de curând, în urma unor cercetări ample, s-a ajuns la concluzia că cel mai mare factor de risc împotriva sănătății noastre constă în, nu neapărat alte obiceiuri nocive sau predispozițiile genetice, ci chiar dieta zilnică.

Însă, ceea ce mi-a mai arătat lista de cumpărături ai lui Stephanie este și că există o mulțime de alimente pe care le putem achiziționa la prețuri accesibile și că nu trebuie să trăim neapărat cu corvoada unei alegeri complet nedrepte: bani sau sănătate.

Așadar, iată care sunt acele alimente ieftine și sănătoase pe care le putem trece și pe lista noastră începând de azi, ca să avem o dietă hrănitoare și delicioasă în același timp. Exact ca un antrenor de fitness.

O listă de cumpărături cu alimente ieftine și sănătoase

Legume congelate

Cumpăr orice tip de legume congelate la reducere pentru că sunt la fel de hrănitoare ca și produsele proaspete, și nici nu se strică, mărturisește Stehapnie. Le arunc într-un castron și le prepar la cuptorul cu microunde sau le adaug lângă un pui la cuptor.

Fructe de pădure congelate

Aleg orice și aici. Orice este, tot așa la reducere și mi-ar putea completa aroma smoothie-urilor pentru o săptămână, a explicat antrenoarea de yoga și pilates.

„Îmi place zmeura – îmi place combinația dintre gustul dulce și cel puțin acrișor – dar dacă găsesc bucăți de ananas la reducere, atunci le cumpăr pe acestea. În plus, unele fructe de pădure – cum ar fi căpșunile – sunt atât de bogate în nutrienți, încât dieteticienii le numesc super fructe!„

Ton la conservă

Tonul îți oferă prteinele de care ai nevoie, rapid. Îl poți arunca deasupra unor salate, sau poți umple cu el ardeii peste care poți adăuga și felii de castraveți murați.

Naut

Fasolea la conservă este grozavă și îmi place să o am mereu la îndemână.

„Dintre toate feluri, ador năutul pentru că pot prepara cu ușurință hummus pentru o gustare bogată în proteine sau îl pot găti la cuptor cu condimente speciale pentru năut copt. Îl mai folosesc și adăugat în salată.”

Pui la rotisor

Cumpăr pui, toc carnea și prepar tacos de pui sau orice alt amestec cu carne de pui, spune Stephanie.

Ca o completare la recomandarea antrenoarei de fitness: sunt atentă, când cumpăr pui din magazin și nu de pe la vecinii din satul unde locuiesc, să fie crescut la sol sau cu porumb și cereale.

Tofu

Pentru o zi de luni fără carne sau doar o masă vegetariană, aleg tofu în loc de carne, mărturisește Stephanie.

„Sau, în loc să cumpăr ouă scumpe, amestec într-o tigaie tofu (are o textură similară cu omleta), pentru a pregăti următorul mic dejun! De asemenea, poțu adăuga tofu în smoothie-uri în loc de pudră de proteine.”

Linte

Lintea este o altă opțiune foarte bună pentru a obține proteinele necesare. Indiferent dacă faci o tocană, prepari o supă sau pur și simplu o adaugii unei salate, lintea este grozavă atât pentru portofelul tău, cât și pentru aportul necesar de proteine!

Brânză

Dacă nu ai nicio problemă cu lactatele, alege din supermarketul unde îți faci cumpărăturile un tip de brânză care nu este neapărat produs de un brand renumit, poate fi chiar și brand-ul propriul magazinului.

Folosește brânza ca o gustare pentru proteine sau ca topping pentru caserolele cu mâncare caldă pe care le iei la job!

Citește și (Video): Cum să mănânci ieftin și sănătos

Sursă: today.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”