Alimente pe care să le consumi pentru a te concentra să înveţi pentru examen

Iată o listă de alimente care nu ar trebui să lipsească de pe masa studentului...pe lângă cursuri.
  • Publicat:
Alimente pe care să le consumi pentru a te concentra să înveţi pentru examen
FOTO: shutterstock / Alimente pe care să le consumi pentru a te concentra să înveţi pentru examen

Sesiunea, bat-o vina! Mulţi dintre studenţi se află în perioada sesiunii şi au nevoie de mai multă concentrare pentru a trece cu bine examenele. Acelaşi lucru este valabil şi pentru elevii care se pregătesc să dea bacalaureatul şi alte examene importante din viaţa lor. Înainte de a apela la energizante şi cafea, am pregătit pentru tine o listă cu alimente pe care să le consumi şi care îţi vor ajuta creierul să rămână concentrat pentru ma mult timp.

Cereale integrale

Putem reaminti de pâinea integrală, terciul sau orezul brun care reprezintă alegeri ideale atunci când vine vorba de o mică gustare. Consumă-le alături de o sursă de proteină care să-ţi menţină glicemia la un nivel echilibrat, aspect esenţial pentru o dispoziţie optimă şi concentrare maximă.

Nuci şi fructe de pădure

Afinele se numără printre cele mai populare superalimente, iar asta datorită conţinutului de antioxidanţi de calitate. Totodată, fructele de pădure sunt bogate în potasiu şi vitamina C, ideale pentru sănătate. Fructele şi legumele închise la culoare protejează creierul, iar astfel se încetineşte declinul cognitiv. La rândul lor, nucile oferă un plus de energie.

Ciocolata neagră

Veşti bune! Ciocolata neagră te poate ajuta în procesul de studiu. Acest aliment are un efect mic în privinţa creşterii circulaţiei sangvine şi reduce tensiunea arterială. Conţinutul de magneziu este un ingredient cheie pentru relaxare. Nutriţioniştii recomandă consumul de ciocolată neagră cu peste 80% cacao pentru a evita nivelul crescut de zahăr.

Apa

Apa este absolut esenţială din multe puncte de vedere atunci când vorbim despre sănătatea organismului. Un studiu al Universităţii din Estul Londrei şi Universităţii Westminster arată că atunci când organismul este hidratat, se accelerează nivelul de atenţie cu cel puţin 25%. Chiar şi o cantitate mică de apă este suficientă pentru a îmbunătăţi performanţele, iar dacă ajungi să consumi undeva la 300ml, vei reuşi să-ţi îmbunătăţeşti memoria şi dispoziţia.

Peşte

Somonul, sardinele şi macroul sunt printre cele mai sănătoase tipuri de peşte care conţin proteină şi omega-3, esenţiale pentru o bună funcţionare a creierului. Ideal este să le combini alături de carbohidraţi complecşi, vitamine şi proteine.

Ouă

Trebuie să recunoaştem că ouăle sunt cele mai versatile alimente din lume. Prăjite, fierte, poşate, acestea sunt esenţiale pentru un creier sănătos. Sunt o alegere ideală pentru începutul zilei, mai ales că un ou conţine nutrienţi vitali, 6g de proteină, vitamina B12, care ajută la transformarea glucozei în energie şi sub 100 de calorii, în funcţie de cum este gătit.

Verdeţuri

Salată kale, spanac sau broccoli, toate acestea ar trebui să fie nelipsite din dieta ta, mai ales că sunt surse vitale de vitamine. Toate aceste verdeţuri conţin vitamina K, dar şi nitraţi şi antioxidanţi. De asemenea, conţin cantităţi generoase de vitamine B6 şi B12, care sunt asociate cu îmbunătăţirea memoriei şi oferă o stare alertă.

Untul de arahide

Multe persoane cred că untul de arahide nu este deloc o alegere sănătoasă în dietă însă, acesta conţine grăsimi sănătoase şi multe proteine.

Ceaiul verde

Cofeina poate fi folositoare înainte de examen, însă consumată în cantităţi prea mari te poate face să-ţi pierzi complet concentrarea. În schimb, ceaiul verde este alternativa ideală a cafelei, deoarece conţine antioxidanţi care ajută la creşterea nivelului de concentrare.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”