5 alimente care te scapă de stresul de la locul de muncă și îți păcălesc creierul

Iată cinci alimente care te scapă de stres și care au capacitatea de a păcăli creierul- sunt sănătoase, deliciose și pot fi consumate în orice moment.
  • Publicat:
5 alimente care te scapă de stresul de la locul de muncă și îți păcălesc creierul
Foto: pexels / 5 alimente care te scapă de stresul de la locul de muncă și îți păcălesc creierul

Fiecare dintre noi trece prin perioade stresante, fie că ele sunt generate acasă sau la locul de muncă. Din păcate, atunci când suntem stresați tindem să avem obiceiuri mai puțin sănătoase, cum ar fi să mâncăm mâncare nesănătoasă. Studiile arată că dieta poate influența nivelul de stres, motiv pentru care dacă mănânci calculat te poți relaxa și poți evita situațiile neplăcute. Iată cinci alimente care te scapă de stres și care au capacitatea de a păcăli creierul.

5 alimente care te scapă de stres

Nucile

Nucile sunt ideale pentru eliminarea stresului. Sunt bogate în acizi grași omega-3, care ajută la reducerea riscului depresiei și conțin triptofan, un amino acid folosit în producția de serotonină. O mână de nuci pe zi pot îmbunătăți instant dispoziția și, așa cum bine știm, persoanele fericite sunt mai puțin stresate. Le poți consuma ca gustare sau le poți integra în salată sau la micul dejun cu ovăz.

Ovăz

Un bol cu ovăz și fructe proaspete este potrivit pentru eliminarea stresului. Mai mult, ovăzul este ideal la micul dejun pentru orice alergător. Conține fibre care ajută la obținerea senzației de sațietate. Sfatul nostru? Adaugă câteva felii de banană, niște miere și scorțișoară și, pe lângă faptul că vei reduce stresul, vei întări și sistemul imunitar.

Verdețuri

Când nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti prânzul, cu siguranță ești tentat să comanzi un burger sau o pizza. Data viitoare încearcă o salată! Spanacul, de exemplu, conține suficient acid folic, iar organismul are nevoie de vitamina B pentru a produce dopamină, care ajută la ameliorarea simptomelor depresiei.

Afine

Afinele sunt cunoscute pentru cantitatea de antioxidanți pe care o conțin, dar și pentru beneficiile pe care le aduc sănătății, în special când vine vorba de eliminarea stresului. Conțin vitamina C, care întărește sistemul imunitar. Știați că persoanele stresate tind să răcească mai des? Dacă nu găsești afine proaspete, cele congelate sunt la fel de bune.

Ciocolată neagră

Nu cred că ați auzit până acum, dar o bucățică de ciocolată (neagră) pe zi ține doctorul la distanță. Cum? Datorită conținutului de polifenoli care ajută la reducerea nivelului de hormoni de stres din sânge.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân