Alimente care luptă împotriva infecţiei cu stafilococ auriu

Bacteria Staphylococcus aureus poate fi extrem de periculoasă pentru organism. Iată ce alimente o pot ţine la distanţă!
  • Publicat:
Alimente care luptă împotriva infecţiei cu stafilococ auriu
FOTO: 123rf.com /

Infecţia cu stafilococ, cauzată de bacteria Staphylococcus aureus, cunoscută şi ca stafilococ auriu, poate fi extrem de periculoasă. Această bacterie este prezentă în corpul oricăruia dintre noi, dar nu toţi dezvoltăm o infecţie în organism. O alimentaţie sănătoasă ne poate ajuta să luptăm împotriva infecţiilor cu stafilococ, dar şi să ne întărească imunitatea. În plus, pielea este cea mai importantă barieră de apărare împotriva acestei bacterii, iar o piele sănătoasă poate preveni şi ţine la distanţă bacteria pentru a nu ajunge în sânge.

Consumul de alimente bogate în Vitamina A ajută la menţinerea sănătăţii pielii

Din familia vitaminei A fac parte carotenoidele, precum beta-caroten, licopen şi luteină. Aceşti trei nutrienţi sunt cunoscuţi pentru menţinerea sănătăţii pielii, alături de alte beneficii precum lupta împotriva radicalilor liberi şi susţinerea imnunităţii.

Alimente care conţin Vitamina A

Morcovul. Dintr-o dietă obişnuită nu trebuie să lipsească morcovii. De exemplu, 300 de grame de morcovi oferă 184% din necesarul zilnic recomandat de Vitamina A. Proaspăt, sucul de morcovi oferă 451% din necesarul zilnic. Şi, din moment ce este un aliment cu un gust neutru, poate fi consumat cu uşurinţă în salate, supe sau asezonat altor preparate.

Cartoful dulce. Cartofii dulci sunt surse ideale de carotenoide. Un cartof dulce de dimensiune medie conţine 400% din necesarul zilnic recomandat de Vitamina A. De asemenea, aceştia conţin fitonutrienţi care ajută la îmbunătăţirea coagulării sângelui, o componentă importantă pentru regenerarea pielii şi împiedicarea bacteriilor de a pătrunde în sânge în urma unei răni sau tăieturi. Cartofii dulci conţin şi multe zaharuri aşa că trebuie să-i consumăm cu moderaţie. Dacă suferi de diabet sau alte probleme de rezistenţă la insulină, înainte de a consuma acest aliment este indicat să consulţi un medic.

Verdeţuri. O cantitate semnificativă de carotenoide se regăseşte şi în verdeţuri. Cele mai nutritive alimente care pot fi consumate sunt salata kale, spanacul şi napul turcesc. 300 de grame de spanac pot oferi 56% din necesarul zilnic de vitamina A recomandată.

Roşiile. Roşiile conţin licopen, acea vitamină care le oferă culoare. Deşi conţine cea mai mică cantitate de vitamina A necesară în corp, roşiile pot fi consumate alături de alte alimente din lista prezentată.

Alte alimente care luptă împotriva bacteriei Staphylococcus aureus

Sucul de merişoare. Sucul de merişoare poate lupta împotriva infecţiei cu stafilococ. Institutul Politehnic Worcester a studiat efectele sucului de merişoare asupra anumitor forme de infecţii şi au descoperit că băutura ajuta la prevenirea dezvoltării bacteriei Staphylococcus aureus. Din păcate, în studiu nu se specifică ce cantitate este necesară pentru a preveni infecţia cu stafilococ.

Usturoiul. Usturoiul ajută la prevenirea infecţiei cu stafilococ şi, în acelaşi timp întăreşte imunitatea. Acest aliment conţine un antiseptic natural, are calităţi antibacteriene şi chiar poate distruge bacteria care duce la infecţia cu stafilococ.

Avocado. Alimentele care conţin vitamina E luptă împotriva acestor infecţii, acesta fiind un antioxidant care poate proteja organismul şi poate îmbunătăţi sistemul imunitar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”