Ai 40 de ani și vrei să slăbești? 5 alimente pe care să le consumi

Iată cinci alimente pe care să le consumi după vârsta de 40 de ani dacă vrei să slăbești.
  • Publicat:
Ai 40 de ani și vrei să slăbești? 5 alimente pe care să le consumi
Foto: shutterstock

Odată cu înaintarea în vârstă, procesul de slăbire devine o reală provocare. Încă de la vârsta de 30 de ani, masa musculară începe în mod natural să scadă la fiecare 10 ani. Din păcate, declinul masei musculare duce mai repede la îngrășare. Pe lângă sport și activitate fizică zilnică, există câteva schimbări pe care trebuie să le faci în dietă pentru a arde mai rapid grăsimile. Iată cinci alimente pe care să le consumi după vârsta de 40 de ani dacă vrei să slăbești.

Semințe de in

Semințele de in sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3 și, totodată, sunt bogate în fibre. Cercetările arată că în urma consumului de aproximativ 30 de grame de fibre zilnic, poți menține procesul de slăbire fără prea mult efort. Potrivit WebMD, fibrele oferă senzația de sațietate fără să afecteze numărul caloric pe care-l consumi.

Fructele de pădure

Dacă vrei să slăbești după vârsta de 40 de ani, ia în calcul fructele de pădure pe care le poți consuma alături de ovăz, iaurt sau le poți integra într-un smoothie. Fructele de pădure conțin numeroși nutrienți, iar integrați într-o dietă sănătoasă și un stil de viață sănătos, ajută în procesul de slăbire, scrie Medical News Today.

Fructele de pădure conțin foarte multă apă, antioxidanți care luptă împotriva inflamațiilor și fitochimicale. 190g de fructe de pădure conțin 8 grame de fibre.

Avocado

Pe lângă apa pe care o conține, acest fruct este o sursă excelentă de fibre și conține foarte puține calorii. Persoanele care consumă avocado susțin că au reușit să mănânce mai multe fructe și legume zilnic, dar și mai puține alimente care conțin zahăr adăugat. Un studiu din 2013 publicat în Nutrition Journal arată că jumătate de avocado consumat la prânz poate menține senzația de sațietate pentru următoarele trei-cinci ore.

Nuci și semințe

Consumate cu moderație, nucile și semințele sunt o gustare ușoară, săntoasă și care ajută în procesul de slăbire. Acestea sunt bogate în fibre, proteine și grăsimi sănătoase, dar și fitochimicale și nutrienți. Micronutrienții din nuci și semințe includ antioxidanți precum cerotenoide, tocofenoli (vitamina E), flavonoide și resveratrol. În plus, cercetările arată că în urma consumului de nuci pierzi în greutate și îmbunătățești sensibilitatea la insulină.

Varză murată

Varza murată conține atât probiotice, cât și prebiotice. Există numeroase motive pentru care te poate ajuta să slăbești. În primul rând, varza murată nu conține foarte multe calorii, este redusă în grăsimi și bogată în fibre, promovând astfel senzația de sațietate. Astfel, scapi de poftele alimentare de pe timpul zilei. În plus, probioticele din varza murată pot reduce absorbția de grăsimi. Mai mult, varza murată conține nutrienți cheie precum fier, acid folic, mangan, vitamina C, vitamina K1, cupru și potasiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”