7 alimente care te ajută în lupta cu diabetul

Dacă suferi de diabet sau pur şi simplu vrei să previi apariţia acestuia, am întocmit o listă cu 7 super-alimente care îţi vor fi extrem de utile. Eşti curios care sunt acestea? Probabil că o bună parte dintre ele ai consumat-o deja. Află în continuare despre alimentele minune în lupta cu diabetul!
  • Publicat:
7 alimente care te ajută în lupta cu diabetul

Dacă suferi de diabet sau pur şi simplu vrei să previi apariţia acestuia, am întocmit o listă cu 7 superalimente care îţi vor fi extrem de utile.

Eşti curios care sunt acestea?

Probabil că pe majoritatea le-ai consumat deja. Află în continuare despre alimentele-minune în lupta cu diabetul!

Alimente care previn diabetul

Citricele

Fructele citrice, cum ar fi portocalele şi grapefruitul conţin o mulţime de fibre, ceea ce este important pentru persoanele cu diabet zaharat. Cu toate acestea, fructele trebuie consumate integral, nu doar băut sucul. Conform unui studiu publicat în Diabetes Care, consumul de suc de fructe a crescut riscul de diabet în aceeaşi populaţie, care a avut un risc mai mic în mod iniţial, prin consumul integral de fructe.

Broccoli şi conopida

Broccoli si conopida conţin un compus numit sulforafan, care declanşează o serie de procese anti-inflamatorii, care îmbunătăţesc controlul glicemiei şi au rol în protecţia vaselor de sânge de la posibilele daune cardiovasculare.

Fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz conţin cantităţi mari de magneziu, care ajută corpul să lucreze cu glucoza în mod corespunzător. Fulgii de ovăz conţin de asemenea foarte multe fibre şi nutrienţi şi sunt o masă ideală pentru micul dejun.

Somonul

Somonul este o sursă bogată de acizi graşi omega-3, care sunt grăsimi sănătoase, ce reduc riscul de boli de inimă, inflamaţiile şi îmbunătăţesc rezistenţa la insulină. De asemenea, are abilitatea de a te menţine suplu şi sănătos!

Curmalele

Dulci şi pline de fibre, acestea sunt o gustare ideală pentru persoanele care suferă de diabet şi sunt de asemenea, bogate în antioxidanţi. Se pot consuma fie încorporate în anumite dulciuri, fie simple, ca gustare între mese!

Nucile

Nucile conţin acizi graşi polinesaturaţi, printre care un acid numit acidul alfa-linolenic, care s-a dovedit util în reducerea inflamaţiilor. Au de asemenea şi proprietăţi antioxidante, anticancerigene, antivirale şi ajută la lupta împotriva colesterolului ridicat, fiind utile în stoparea şi inversarea progresiei unor afecţiuni cronice, cum ar fi diabetul şi bolile de inimă.

Lactatele scăzute în grăsimi

Combinaţia dintre vitamina D şi calciu reprezintă o pereche ideală pentru persoanele cu diabet zaharat. Se pare că laptele degresat, branza de vaci şi iaurtul pot ajuta la reducerea diabetului cu până la 33% în unele cazuri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân