6 alimente care ar trebui consumate în timpul iernii

Odată cu venirea temperaturilor scăzute, corpul nostru suferă câteva modificări. Pentru a trece mai ușor peste această etapă, ia în calcul cele 6 alimente care ar trebui consumate în timpul iernii. Nu vei regreta!
  • Publicat:
6 alimente care ar trebui consumate în timpul iernii
6 alimente care ar trebui consumate în timpul iernii sursa foto: shutterstock

Iarnă apar multe schimbări în viețile noastre, de la facturile la energie care se scumpesc semnificativ, la modul în care ne îmbrăcăm. În plus, vremea rece de afară ne poate afecta și corpul. Preferințele alimentare, metabolismul și chiar nivelurile de energie se schimbă drastic în timpul iernii. Dacă simți că mersul la sală este un coșmar în timpul iernii, iar tot ce îți dorești este să stai în casă, la căldură, alături de o băutură caldă, nu ești singurul.

În orice caz, soluția nu este să stai în casă pentru tot restul sezonului rece și să aștepți venirea verii. Secretul pentru a rămâne sănătos în timpul iernii este să acorzi o atenție mai sporită alimentației tale. Iată câteva dintre alimentele pe care ar trebui să le încerci iarna aceasta:

  1. Legumele rădăcinoase

Găsirea de legume proaspete în timpul iernii nu mai este deloc o sarcină dificilă în zilele noastre. Legumele rădăcinoase, cum ar fi morcovii, napii și cartofii, pot fi ușor disponibile. Acest lucru se datorează faptului că acestea pot rezista la vremea rece de afară. Consumul acestor legume fie fierte, crude sau sau la cuptor, îți poate oferi beneficii precum un plus de vitamina A și C și un plus de beta-caroten.

  1. Brânza, ouăle și carnea de pește

Aceste mese conțin vitamina B12, care stimulează funcționarea normală a sistemului imunitar. Mai mult, aceste mese reduc oboseala. Ceea ce este și mai avantajos este că le poți consuma în orice moment al zilei.

  1. Supele

Supa poate fi considerată mâncarea perfecta pentru o zi rece de iarnă. Caută rețete de supe care conțin ca bază apa sau sucul de roșii și care are, în compoziția ei, o cantitate mare de legume. Pentru un plus de proteine fără grăsimi, precum și fibre, adaugă în supă fasole sau linte. Proteinele și fibrele îți reduc apetitul, încetinind digestia și controlând zahărul din sânge, ceea ce poate ajuta, în final, la controlul senzației de foame și la întărirea dispoziției.

  1. Terciul de ovăz

Secretul pentru a rămâne plin de energie până la ora prânzului este să consumi un mic dejun sănătos, cum ar fi terciul. Poți fi creativ cu această masă de dimineață adăugând semințe și nuci. Mai mult, unele fructe de iarnă precum curmalele și merele pot da un gust delicios unui terci, venind cu un plus de fibre, vitamine și minerale.

  1. Cruciferele

Conopida și broccoli sunt considerate cele mai importante legume atunci când vine vorba de apărarea împotriva bolilor de iarnă. Broccoli și conopida sunt ambele bogate în vitamina C, care este asociată cu o funcție imunitară îmbunătățită. Dacă nu poți găsi aceste legume în varianta lor proaspătă, nu te alarma. Broccoli și conopida congelate sunt la fel de hrănitoare.

  1. Laptele cald

Laptele și alte produse secundare, cum ar fi iaurtul, brânza, cașcavalul etc. sunt o alegere excelentă pentru mesele din timpul iernii. Acest lucru se datorează faptului că au un conținut ridicat de vitamina B12 și vitamina A, proteine ​​și calciu, care sunt de mare folos pentru sănătate. Majoritatea oamenilor au tendința de a răci în timpul iernii. Consumul frecvent de lapte cald te va ajuta să eviți îmbolnăvirea. Cu toate acestea, alege să bei lapte degresat, mai degrabă decât lapte integral. Mai mult, poți alege iaurturi simple, cu conținut scăzut de grăsimi, pentru a reduce evita excesele de calorii.

Surse: health.clevelandclinic.org, marylandpainandwellnesscenter.com, health.umms.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”