5 trucuri care te ajută să scapi de burtă!

Există câteva trucuri şi sfaturi pe care le poţi urma şi care, în timp, te pot ajuta să obţii un corp numai-bun-de-plajă!
  • Publicat:
5 trucuri care te ajută să scapi de burtă!

Orice femeie care nu are un “abdomen de oţel” sau nici măcar unul fără colăcei ştie că grăsimea de pe burtă este atât de încăpăţânată încât, uneori, toate eforturile par în zadar.

Vestea proastă este că nu există un remediu-minune nici vreo dietă uşoară care să te scape de această problemă.

Vestea bună? Există câteva trucuri şi sfaturi pe care le poţi urma şi care, în timp, te pot ajuta să obţii un corp numai-bun-de-plajă!

Gustarea ta preferată? Migdalele!

Gustările bogate în proteine sunt o alegere inteligentă în după-amiezele în care simţi nevoia “să ronţăi” ceva la birou sau seara când “ai mânca” ceva în faţa televizorului. În loc să te îndopi cu chipsuri sau ciocolată, alege să consumi câteva migdale. Pe lângă faptul că au un gust delicios, studiile arată că persoanele care consumă 50 g de migdale pe zi sunt mai “predispuse” la pierderea grăsimii abdominale şi chiar “riscă” scăderea colesterolului rău din organism.

Renunţă la băuturile dietetice

Vorbeşti serios? Încă mai crezi etichetele care “anunţă” băuturile dietetice? Un studiu realizat în 2011 la Universitatea din Texas arată că persoanele care au consumat pe termen lung băuturi dietetice au acumulat în 10 ani cu 70% mai multă grăsime decât persoanele care au băut răcoritoare normale. Deşi nu sunt deloc indicate, dacă chiar îţi este poftă de o băutură carbogazoasă, alege-o pe cea normală o dată pe lună, decât pe cele dietetice mai des.

Uită de cardio! Apucă-te de… ridicat!

Nu, nu te oblig să renunţi la clasa ta preferată de cycling. Dar dacă îţi doreşti să scapi cu adevărat de colăcei, este momentul să treci la lucruri puţin mai serioase. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că 20 de minute de antrenament cu greutăţi zilnic a ajutat la eliminarea grăsimii de pe abdomen de 3 ori mai repede decât în cazul efectului cauzat de antrenamentele de tip cardio.

Consumă proteine slabe şi lactate

Combinarea proteinelor slabe cu lactatele cu un conţinut scăzut de grăsime poate să te ajute să dai jos burta mai repede decât crezi! Într-un studiu publicat în Journal of Nutrition, cei 90 de participanţi au fost împărţiti în trei grupe şi supuşi la trei tipuri de dietă diferite: proteine grase şi lactate grase, proteine normale şi lactate cu un conţinut mediu de grăsime şi proteine slabe şi lactate…slabe. Cercetătorii au descoperit că cei aflaţi în a treia categorie au reuşit să elimine grăsime din toate zonele organismului, inclusiv de pe abdomen. Bonus? Au câştigat masă musculară!

Alege grăsimile înţelept!

Grăsimile polinesaturate care se găsesc în nuci, seminţe, uleiuri vegetale şi anumite tipuri de peşte te pot ajuta să lupţi cu grăsimea de pe abdomen! Studiile arată că tipul de alimente pe care îl consumăm determină şi locul în care se depune grăsimea. Conform cercetărilor, deşi toate tipurile de grăsimi, (saturate, polinesaturate) consumate în cantităţi mari, se vor depune în organism, cele mai “periculoase” atunci când vine vorba de “colăcei” sunt grăsimile saturate (biscuiţi, prăjituri, chipsuri, carbohidraţi rafinaţi, etc) care tind să se depună doar în zona abdomenului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Micul dejun, o prioritate a fiecărei zi
Micul dejun, o prioritate a fiecărei zi
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”