5 sucuri cu mere purificatoare și energizante perfecte pentru începutul de săptămână

Începe-ți săptămâna cu aceste sucuri de mere purificatoare și energizante. Cu ele ziua de luni nu va mai arăta atât de rău.
  • Publicat:
5 sucuri cu mere purificatoare și energizante perfecte pentru începutul de săptămână
Shutterstock

Știm, niciodată weekend-ul nu este îndeajuns de lung pentru a-ți reîncărca bateriile pentru o nouă săptămână, și nimeni nu iubește ziua de luni. Dar, dacă incluzi în dieta ta câteva trucuri ajutătoare, s-ar putea să îți schimbi perspectiva.

De exemplu, începe-ți săptămâna cu un suc de mere bogat în substanțe nutritive, care îți va da energia necesară ca orice zi de luni să ți se pară chiar paliptantă.

Altfel spus, pregătește-ți organismul cu toate cele necesare, de la energie la digestie și imunitate, așa încât să fie pregătit pentru toate task-urile ce vor apărea pe parcursul unei noi săptămâni.

Mai mult, sucurile pe care vi le propunem azi sunt purficatoare, ceea ce înseamnă că te vor ajuta să îți cureți organismul de micile abuzuri pe care poate le-ai făcut, ca tot omul, pe parcursul weekend-ului.

Sucuri de mere purificatoare și energizante

Apple Tropics

Ingrediente:

  • 3 mere
  • 1/2 ananas
  • 1/2 lămâie
  • 1/2 maracuja

Mod de preparare:

Stoarce cu aparatul sau manual (în cazul ingredientelor care pot fi stoarse și manual) merele, ananasul, lămâia și amestecă-le – te vei bucura de un gust tropical. Apoi adaugă maracuja, nu o trece prin blender, recomandat este să o amesteci manual.

Acest suc îți va garanta, pe o scară de la 1 la 5:

4 puncte de energie, 3 de întărire a sistemului imunitar și tot 3 pentru sănătatea pielii, 4 pentru digestie și 2 pentru procesul de detoxifiere.

Substanțe nutritive:

Vitamina C, acid folic, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, sulf, betacaroten.

Apple Cleanser

Ingrediente:

  • 2 mere
  • 2 frunze varză creață
  • 1 tulpină de țelină
  • 1/3 castravete lung
  • 1/2 sfeclă (rădăcină)

Mod de preparare:

Amestecă cu ajutorul unui blender toate ingredientele: gustul de fructe va fi echilibrat de cel al verdețurilor. Te vei bucura la final de un suc care arată foarte bine, de culoare roșie, dar care este de-a dreptul purificator.

Acest suc îți va garanta, pe o scară de la 1 la 5:

4 puncte pentru detoxifiere, 3 pentru imunitate și sănătatea pielii, 2 puncte pentru energie și digestie.

Substanțe nutritive:

Vitamina B3, Vitamina C, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sulf, acid folic, betacaroten.

Winter crumble

Ingrediente:

  • 2 mere
  • 2 mâini de mure

Mod de preparare:

Știu, nu vrei să mai auzi de iarnă, însă acest suc atât de simplu este pe primul loc la cantitatea de energie pe care ți-o garantează și, contrar denumirii lui, poți să îl consumi indiferent de sezon. Iarnă poți să îl încălzești, în schimb, ceea ce te va face să simți că mănânci o plăcintă cu mere și mure.

Acest suc îți va garanta, pe o scară de la 1 la 5:

5 puncte maximum de energie, așadar perfect pentru luni dimineață, 4 pentru imunitate și pentru sănătatea pielii (așadar perfect pentru a ieși în lume pregătit să faci față atât stării vremii, cât și posibilelor afecțiuni pe care le au cei din jur și sunt transmisibile), 2 puncte pentru detoxifiere și 1 punct pentru digestie.

Substanțe nutritive:

Vitamina B3, Vitamina C, calciu (descoperă 40 de alimente de post bogate în calciu, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, acid folic, betacaroten.

Apple blues

Ingrediente:

  • 3 mere
  • 2 mâini generoase de afine

Mod de preparare:

Tot un campion la energie, acest suc de mere și afine, la fel de simplu precum cel anterior, te va ajuta să îți începi săptămâna în forță. Dacă afinele ți se par prea dulci pentru gustul tău, poți să alegi mere acrișoare în contrapunct.

Acest suc îți va garanta, pe o scară de la 1 la 5:

Cum am spus, un 5 din toată inima pentru energia pe care ți-o oferă, 4 pentru sistemul imunitar și sănătatea pielii, 3 pentru procesul de detox și 1 punct pentru digestie.

Substanțe nutritive:

Biotină, acid folic, vitaminele B1, B2, B6, C și E, calciu, crom, magneziu, sodiu.

Apple gone loupey

Ingrediente:

  • 3 mere
  • 2 felii groase de pepene galben
  • 1 legătură mică de mentă proaspătă

Mod de preparare:

Am ales acest suc mai ales pentru puțină diversitate a gustului: pentru a contrasta dulceața pepenelui, alege mere acrișoare pentru echilibrare.

Acest suc îți va garanta, pe o scară de la 1 la 5:

Încă un campion al energiei, și ultimul, sucul Apple gone loupey are 5 puncte pentru cantitatea de energie pe care ți-o furnizează, 4 pentru sănătatea pielii, 3 puncte pentru procesul de detoxifiere și imunitate, 1 punct pentru digestie (însă, dacă bei cafeaua de dimineață, problema digestiei este ca rezolvată).

Substanțe nutritive:

Vitamina C, calciu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, betacaroten, acid folic.

Citește și: Cardiologii recomandă: 7 sucuri pe care trebuie să le bei când suferi de hipertensiune arterială

Citește și: 5 sucuri de legume sau fructe care ajută la slăbit și detoxifică ficatul

Citește și: Sucuri care te întineresc. Studiile arată că încetinesc procesul de îmbătrânire

Sursă: Savona, N., Cartea sucurilor și nectarelor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân