5 sfaturi de slăbit pe care nu le-ai aflat până acum

Ai încercat o grămadă de metode de slăbit, dar nu au dat rezultate?! Încearcă şi o tehnică neconvenţională! E ideală pentru vara aceasta. Uităm de regulile de bază pe care trebuie să le urmăm atunci când ţinem dietă şi luăm în considerare câteva sfaturi puţin ciudate, ca de exemplu: te cântăreşti zilnic, iar în weekend ai voie să trişezi cât vrei.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 sfaturi de slăbit pe care nu le-ai aflat până acum

Ai încercat o grămadă de metode de slăbit, dar nu au dat rezultate?!  Încearcă şi o tehnică neconvenţională! E ideală pentru vara aceasta. Uităm de regulile de bază pe care trebuie să le urmăm atunci când ţinem dietă şi luăm în considerare câteva sfaturi puţin ciudate, ca de exemplu: te cântăreşti zilnic, iar în weekend ai voie să trişezi cât vrei.

Orice nutriţionist ţi-ar spune să te cântăreşti cel mult o dată pe săptămână, însă dacă vrei să încerci şi varianta neconvenţională atunci îţi cumperi un cântar electronic şi începi să te urci pe el în fiecare zi. Urmărind de aproape întreg procesul de slăbire vei putea observa câte sute de grame ai pierdut, iar acest lucru te va ajuta să-ţi păstrezi motivaţia. Notează orice modificare, cât de mică, ba mai mult, anunţă “în gura mare”că eşti hotărât să slăbeşti şi că ai intrat la dietă. Astfel, pui capăt tentaţiilor din partea prietenilor şi încerci să nu te faci de râs atunci când eşti întrebat cât ai slăbit.

Bea 8 pahare de apă în fiecare zi! Hidratarea este importantă, mai ales când eşti la cură de slăbire. Dar există şi un alt motiv, apa are efect “antifoame şi antipofte“.  Bei apă şi mănânci mai puţin, iar poftele de dulce şi mâncăruri nesănătoase scad considerabil. Fix ce îţi doreşti!

Fără dietă la sfârşit de săptămână!
În weekend ai voie să trişezi pentru a scăpa de starea de apatie, oboseală şi de frustrare. Toate cauzate de restricţiile alimentare din timpul săptămânii. Faptul că îţi satisfaci poftele două zile pe săptămână are rolul de a ridica moralul şi de a o lua de la capăt Lunea.

Nu pune dieta pe primul loc!
Pare un paradox, dar dacă vrei s-o poţi ţine o perioadă mai lungă de timp este recomandat să n-o laşi să-ţi conducă viaţa. De exemplu, dacă ai un eveniment special şi nu poţi consuma alimente sănătoase nu trebuie să te demoralizezi. Poţi recupera la sfârşitul săptămânii.

Nu renunţa radical la toate alimentele nocive! Cu paşi mici scoţi din alimentaţie produsele care îngraşă. De exemplu, nu renunţi definitiv la dulciuri, ci treci la cele cu mai puţin zahăr, ca pe parcurs să le elimini complet.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristiana Trifu
CRISTIANA TRIFU, Web-Editor. Creeză conţinut, vine cu idei, încearcă să inspire şi să ajute cât mai mulţi oameni. Este fascinată de mintea umană şi preocupată de autocunoaştere şi descoperirea de sine. Iubeşte să călătorească şi este mereu în căutarea unei noi aventuri. Îşi ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân