5 sfaturi care să te ajute în creşterea masei musculare

Dacă vrei să-ţi creşti masa musculară, iată ce recomandă specialişii, de la dietă, până la exerciţii fizice.
  • Publicat:
5 sfaturi care să te ajute în creşterea masei musculare
FOTO: 123rf.com / 5 sfaturi care să te ajute în creşterea masei musculare

Atunci când muculatura este lucrată şi aspectul corpului este considerabil îmbunătăţit şi, dacă pe bărbaţi antrenamentele sportive îi ajută să fie mai atletici, mai puternici, pe femei le ajută să aibă o musculatură mai fermă şi să nu îşi facă griji de prezenţa celulitei. În afară de mişcare, pentru a creşte masa musculară şi alimentaţia joacă un rol extrem de important. Specialiştii de la Bodyshape ne vorbesc despre modul în care sportul şi alimentaţia influenţează formarea muşchilor, dar şi cum putem dezvolta masa musculară.

“Muschii ne ajută organismul sa consume nutrienţii ingestaţi şi să avem un control mult mai bun al nivelului de insulină din sânge. Pe măsura ce înaintăm în vârstă, nivelul hormonilor esenţiali ai organismului, inclusiv testosteronul, scade şi la fel se întâmplă şi cu masa musculară. Pentru a te menţine puternic, indiferent de vârstă, trebuie să păstrezi masa musculară lucrată. Muşchii devin mai puternici atunci când îi solicităm, de exemplu, prin efortul intens de la sală şi prin exerciţii pe intervale de intensitate ridicată şi cu greutăţi. Persoanele care aleg să consume mai puţine calorii dar nu fac exerciţii de rezistenţă vor slăbi, dar kilogramele rămase nu se distribuie uniform deoarece scade nu doar grăsimea, ci şi masa musculară. De aceea este ideal să ai un regim alimentar echilibrat şi un program eficient de antrenamente efectuate la sala de fitness”, explică Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Center.

Ce mâncăm atunci când facem sport?

”Consumă suficiente proteine în fiecare zi (1.5 – 2 g per kilogram de greutate corporală): carne de pui, de curcan sau peşte, ouă, produse lactate, quinoa, mazăre, linte. Introdu în dieta ta grăsimile sănătoase, care conţin Omega 3: nuci, migdale, seminţe chia, de susan sau de dovleac, ulei de măsline. Consumă suficiente calorii zilnic, pentru a avea energia necesară efectuării antrenamentelor menite să dezvolte masa musculară.

Carbohidraţi? Da! Optează pentru cei complecşi, provenişi din surse integrale, care nu sporesc nivelul glicemiei şi care îţi vor asigura nivelul de energie de care ai nevoie: orez brun, mere, afine, grepfruit, cartofi fierţi, fasole. Procesul de transformare corporală poate fi greoi dacă nu te încarci cu ambiţie şi cu o atitudine pozitivă. Aşa că depăşeste barierele psihice, dezvoltă un mindset de învingator si nu vei mai da startul antrenamentelor gândindu-te că nu vei reuşi. Din contra, vei fi mereu nerăbdător să te antrenezi şi să observi rezultatele care nu vor întârzia să apară. Aşa au procedat miile de persoane care au făcut antrenamentele Bodyshape alături de noi şi au ajuns să slăbească şi să aibă o siluetă atrăgătoare!”, adaugă specialistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân