5 pași simpli pentru a slăbi sănătos. Explică Dr. Oana Bogdana Al-Zaben

Urmează aceste sfaturi pentru a avea un stil de viață mai sănătos și pentru a pierde în greutate într-un mod corect.

Primul pas constă în alegerea unor alimente bogate în nutrienți, cum sunt legumele, fructele, cerealele integrale și leguminoasele.

La fel de important este să ne hidratăm foarte bine. Sunt suficiente 5-6 pahare cu apă pe zi.

Nu neglijați mișcarea! Pentru a slăbi sănătos, faceți în fiecare zi activitate fizică. Și plimbările mai lungi înseamnă mișcare!

Un alt pas important este odihna. Trebuie să dormim 8-9 ore pe noapte. În caz contrar, dacă nu avem un somn odihnitor, ne vom confrunta cu pofta exagerată de dulciuri sau carbohidrați, care îngrașă foarte mult.

Nu în ultimul rând, este esențial să gestionăm stresul. Dacă suntem permanent stresați, sistemul imunitar este slăbit și astfel apar multe probleme de sănătate. Exercițiile de respirație, yoga, meditația sunt câteva dintre metodele eficiente care ajută la ținerea sub control a stresului.

Toate aceste practici ne vor face să ne simțim mai bine, să fim mai sănătoși și să avem mai multă poftă de viață.

Dacă aveți întrebări pentru dr. Oana Bogdana Al-Zaben le puteți trimite pe adresa [email protected] sau pe pagina noastră de Facebook.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Oana Bogdana Greblă - Nutriționist-Dietetician
Dr. Oana Bogdana Greblă este pregătită să te asculte fără să te judece, să îți ofere o opinie obiectivă cu privire la situația ta, să te ajute să-ți descoperi potențialul maxim, să ai un stil de viață mai sănătos și să slăbești corect fără suplimente alimentare, fără înfometare ...
citește mai mult