5 motive din cauza cărora s-ar putea să nu poți pierde în greutate

Pierderea în greutate nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Atât factorii externi, cât și cei interni pot sta în calea obiectivului tău. Iată câteva obstacole comune și cum să le depășiți!
  • Publicat:
5 motive din cauza cărora s-ar putea să nu poți pierde în greutate
5 motive din cauza cărora s-ar putea să nu poți pierde în greutate sursa foto: shutterstock

Pierderea în greutate este un proces greu și îndelungat. Există mulți factori în joc, iar aceștia includ genetica, mediul, obiceiurile de somn și masa musculară, printre altele.

Gestionarea greutății este incredibil de complicată. Deși este evident dificilă, pierderea în greutate nu este imposibilă. Este important să te concentrezi pe mici acțiuni care ar putea să aibă o contribuție mare în acest proces. Printre acestea se numără a mânca mai multe legume, a merge mai mult pe jos, a renunța la prăjeli și lista poate continua. De asemenea, de mare ajutor ar putea fi și analizarea motivelor care ar putea să te țină pe loc din a elimina din kilogramele nedorite.

Fii conștient de aceste 5 obstacole comune și pregătește-te pentru a pierde kilogramele ce stau în calea fericirii tale!

Genetica nu este de partea ta

Când vine vorba de greutate, genetica are și ea o contribuție la structura siluetei. Chiar dacă ești în intervalul optim de  greutate, e posibil ca aspectul corpului tău să nu-ți fie pe plac. Dacă încerci să îți aduci greutatea prea mult sub nivelul optim, creierul și întregul tău corp s-ar putea să răspundă negativ la această dorință a ta. Prin urmare, va exista o piedică în ceea ce privește eliminarea numărul de kilograme de care dorești să scapi. Pentru a scăpa totuși de câteva kilograme, poți încerca să slăbești lent și treptat.

Corpul tău îmbătrânește și pierde din musculatură

Pe măsură ce femeile ajung la menopauză și nivelurile de estrogen încep să scadă, musculatura începe să se piardă. De fapt, masa musculară scade cu 3 până la 8% în fiecare deceniu după vârsta de 30 de ani, potrivit cercetărilor. În plus, acest lucru poate fi o problemă pentru procesul de slăbire deoarece mușchii ard mai multe calorii decât grăsimile.

Femeile aflate în postmenopauză au mai multe riscuri să câștige grăsime corporală și să aibă nevoie de mai puține calorii pe măsură ce îmbătrânesc. În plus, modificările naturale ale țesutului adipos care vin odată cu îmbătrânirea pot determina organismul să se îngrașe. Nu poți controla ceasul, dar îți poți controla obiceiurile.

Oamenii de orice vârstă pot pierde în greutate, atâta timp cât își creează obiceiurile sănătoase în ceea ce privește alimentația. Printre aceste obiceiuri alimentare sănătoase putem include alimentele bogate în nutrienți, limitarea alimentelor procesate și bogate în zahăr și adăugarea exercițiilor fizice în rutina săptămânală pentru a reconstrui mușchii pierduți.

Mănânci dezordonat sau când ești distras

Gustările repetitive în timp ce urmărești show-ul de televiziune preferat sau în timp ce umbli pe smartphone te împiedică să conștientizezi cantitatea de mâncare pe care tocmai ai mâncat-o. Cel mai bine ar fi să-ți pregătești singur mesele atunci când este posibil și nu în ultimul rând, să mănânci cât mai regulat cu putință.

Nu acorzi prioritate somnului

Bunăstarea ta include mai mult decât doar nutriție și exerciții fizice. Somnul are un impact considerabil asupra menținerii unei greutăți sănătoase. Când nu ai parte de un somn de calitate – din cauza stresului sau a altor factori, cum ar fi lumina albastră emisă de ecrane – eliberezi hormoni de stres numiți adrenalină și cortizol, care încetinesc capacitatea de autovindecare și funcționare a corpului tău.

Persoanele private de tind să aleagă alimente bogate în zahăr și grăsimi trans pentru a compensa lipsa de energie. Fă un bilanț al igienei somnului și vezi unde ai putea face îmbunătățiri.

Surse: everydayhealth.com, theeverygirl.com, womenshealthmag.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”