5 fructe care îţi păstrează tinereţea

Alimentele care se recomandă pentru ca o femeie să îşi menţină un aspect fizic tânăr şi sănătos în ciuda înaintării în vârsta sunt: merele, bananele, coacăzele, murele şi caisele. Iată ce beneficii aduce fiecare dintre ele corpului tău:
  • Publicat:
5 fructe care îţi păstrează tinereţea
 
Alimentele care se recomandă pentru ca o femeie să îşi menţină un aspect fizic tânăr şi sănătos în ciuda înaintării în vârsta sunt: merele, bananele, coacăzele, murele şi caisele.
 
Iată ce beneficii aduce fiecare dintre ele corpului tău:
 
1. Merele sunt bogate în fibre şi un singur măr consumat pe zi aduce un aport de 100% din necesarul zilnic al organismului. Mai mult, merele sunt benefice în evitarea constipaţiei şi a riscului atacurilor de cord. 
 
2. Bananele sunt o sursă de fibre şi potasiu, dar conţin şi carbohidraţi, care dau energie corpului. Bananele sunt fructele cele mai recomandate persoanelor care au o viaţă activă. Nu degeaba vedem sportivii consumând banane. 
 
3. Coacăzele conţin puţine calorii, deci ajută la scăderea în greutate. Mai mult, ele ajută organismul să lupte împotriva hipertensiunii arteriale şi sunt benefice funcţionării optime a creierului. 
 
4, Murele sunt bogate în antioxidanţi, substanţe care asigură îmbătrânirea sănătoasă a organismului, mai ales în timpul dietelor. Pe lângă antioxidanţi, murele conţin o mulţime de vitamine cunoscute pentru capacitatea de reducere a riscului cancerului şi bolilor de inimă: vitaminele B1, B2, C şi E.

5. Caisele sunt bogate în nutrienţi, asigurând necesarul de vitamine A, C, E, dar şi de fier şi potasiu.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”