5 beneficii uimitoare ale dietei vegane care îmbunătățesc calitatea vieții

  • Publicat:
5 beneficii uimitoare ale dietei vegane care îmbunătățesc calitatea vieții
Sursa foto: shutterstock

Dieta vegană sau dieta bazată exclusiv pe consumul de plante a devenit tot mai populară în rândul adepților unui stil de viață cât mai sănătos, care promovează longevitatea. Iată câteva beneficii uimitoare ale acesteia pe care specialiștii le confirmă. 

Dieta vegană: ce este, 5 beneficii pe care le aduce cu sine

Alimentația de tip vegan implică consumul direct de plante (legume, cereale, nuci și fructe). Veganii nu consumă niciodată carne sau produse de animale, cum sunt lactatele sau ouăle. 

Stilul de viață vegan, ÎNSĂ, nu este doar despre alimentație, ci și despre articolele ce provin de la animale, articole precum blănuri, piele sau lână. 

Iată care sunt cele mai promovate beneficii ale dietei vegane:

Pierderea în greutate

În primul rând, o dietă bazată exclusiv pe consumul de plante va accelera metabolismul și va sprijini pierderea kilogramelor nedorite. Mai mult, fibrele din conținutul plantelor verzi îți vor curăța corpul și îți vor da energia de care ai nevoie pentru întreaga zi.

Este important de menționat și faptul că adoptarea unei diete de tip vegan poate ajută la menținerea glicemiei în interval optim, implicit la reducerea riscului de dezvoltare de diabet de tip 2. 

Citește și: Dieta vegană te poate scăpa de 7 kilograme în 12 săptămâni. Ce au descoperit cercetătorii

Aportul nutritiv este mai bogat

Fructele, legumele, cerealele și semințele sunt doar câteva dintre alimentele de consum permise în dietă. Verdețurile, precum spanacul, varza, muștarul, toate acestea sunt deobebit de bogate în fier și calciu. Cerealele, de asemenea, reprezintă o sursă bogată de carbohidrați complecși, fibre, fier și multe tipuri de minerale. Iar nucile, semințele sunt bogate în fier, magneziu, zinc, seleniu și conțin o cantitate deloc de neglijat de proteine și acizi grași de tip Omega3.

Riscul de dezvolvare de boli cardiovasculare este mai mic

Carnea conține grăsimi săturate, fapt ce poate determina creșterea colesterolului în sânge. Plantele, prin natura lor, nu conțin colesterol, astfel că produsele vegane sprijină sănătatea inimii.

Citește și: Dieta vegană: ce înseamnă să fii vegan, avantaje și provocări

Pielea și tenul vor fi mai sănătoase

O dietă bazată exclusiv pe plante verzi îți va menține sănătatea și elasticitatea pielii. Potrivit specialiștilor, lactatele au fost asociate cu probleme ale pielii, cum este acneea din cauza faptului că produsele lactate conțin hormoni de creștere și sunt, de asemenea, tratate cu hormoni artificiali.

Starea de spirit va fi și ea la cote optime

Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au arătat faptul că persoanele care adopta o dietă de tip vegan se simt mai bine, sunt mai fericite și mai energice.

Dieta vegană conține carbohidrați mai complecși prezenți care sporesc serotonina, ajutându-te să ai o stare de spirit mai bună.

Surse: HealthLine, EveryDay Health, Medical News Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
6 diete care poluează grav mediul
6 diete care poluează grav mediul
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân