5 alimente pe care să le mănânci la fiecare masă pentru a promova procesul de slăbire

Accelerează-ți procesul de slăbire cu fiecare aliment pe care îl consumi!
  • Publicat:
5 alimente pe care să le mănânci la fiecare masă pentru a promova procesul de slăbire
5 alimente pe care să le mănânci la fiecare masă pentru a promova procesul de slăbire Sursa foto: Shutterstock

Oricine încearcă să slăbească este conștient de faptul că acest proces este unul de durată și frustrant din cauza dificultăților cu care se poate întâlni constant. Cu toate acestea, odată ce ai o rutină sănătoasă și adecvată acestui proces, vei fi capabil de a accelera slăbirea cu ajutorul fiecărei mese pe care alegi să o consumi.

Iată 5 dintre cele mai indicate alimente pe care ar trebui să le consumi la fiecare masă, astfel încât procesul de slăbire să funcționeze de minune, iar rezultatele să apară rapid.

  1. Legume crucifere

Dacă dorește să scapi de kilogramele în plus, nu ezita să adaugi legumele crucifere la fiecare masă. Conopida, broccoli, varza și varza de Bruxelles sunt sărace în calorii și carbohidrați și pline de fibre sățioase. Aceste legume sănătoase ajută, de asemenea, la reducerea inflamației. Este recomandat, de asemenea, să le adaugi în smoothie-uri și omlete proaspete sau să le savurezi drept garnitură.

  1. Avocado

Această legumă verde este bogată în fibre și grăsimi sănătoase. De asemenea, este bine cunoscută pentru prezența ei în dietele ce favorizează slăbirea.

A consuma jumătate de avocado la cină poate promova senzația de săturare timp de trei-patru ore de la consumarea acestuia. De asemenea, femeile care consumă avocado zilnic au parte de rezultate mult mai bune în ceea ce privește procesul de slăbire, comparativ cu persoanele care nu consumă această legumă verde.

  1. Cereale integrale

Nu este nevoie să renunți la carbohidrați pentru a slăbi. Sursele de carbohidrați din cereale integrale la fiecare masă precum quinoa, paste din grâu integral sau orez maro conțin mai multe fibre și nutrienți care asigură sațietate.

  1. Nuci și semințe

Nucile și semințele precum migdalele, fisticul, nuca, semințele de in, semințele de dovleac sau cele de chia sunt o alegere ideală pe care nu ar trebui să o ratezi și să o incorporezi rapid în programul tău de slăbire. Bucură-te de acestea prin includerea lor în smoothie-ul tău preferat, în iaurtul de la micul dejun sau între mese, la gustări.

  1. Pește gras

Este timpul să adaugi din ce în ce mai mult pește gras în dieta ta. Sardinele, tonul și somonul pot contribui eficient la scăderea grăsimii corporale. Peștele gras este bogat în proteine, dar relativ sărac în calorii și bogat în grăsimi sănătoase pentru inima. Studiile au arătat că un consum optim de pește gras poate ajuta la susținerea pierderii în greutate prin reglarea nivelului de hormoni. Bucură-te de peștele cu conținut scăzut de mercur, cum ar fi somonul, tonul, sardinele și codul.

Surse: eatthis.com, healthline.com, fores.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”