4 fructe care pot fi mâncate crude şi au numeroase beneficii

Ştiai că unele fructe sunt la fel de sănătoase dacă sunt consumate în stare crudă, când încă nu sunt coapte? Află care sunt acestea şi ce beneficii au!
28.06.2020 | Paula Rotaru

Fructele necoapte sunt considerate necomestibile sau, în cel mai bun caz, prea acre pentru a fi consumate, însă în cultura asiatică, spre deosebire de Occident, acestea sunt considerate la fel de nutritive precum fructele coapte, uneori chiar mai sănătoase, deoarece nu au un conţinut atât de ridicat de zaharuri. Acreala fructelor necoapte este dată de acidul malic şi cel citric. Pe măsură ce fructele se coc, aceşti acizi organici sunt convertiţi în zaharuri, care conferă fructelor dulceaţa specifică.

Unele fructe necoapte sunt la fel de nutritive precum cele coapte. Papaya şi mango, de exemplu, sunt adesea consumate în diverse ţări din Asia datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, vitamina C, B1, B2, niacină, pectină, caroten, potasiu şi alte substanţe nutritive esenţiale pentru imunitate.

Iată câteva fructe ce pot fi consumate necoapte şi beneficiile lor pentru organism!

Pagina 1 din 2