4 alimente care afectează hipertensiunea. Elimină-le din dietă!

Hipertensiunea severă te pune sub riscul de boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral.
  • Publicat:
4 alimente care afectează hipertensiunea. Elimină-le din dietă!
Foto: shutterstock / 4 alimente care afectează hipertensiunea. Elimină-le din dietă!

E perfect normal ca valorile tensiunii arteriale să crească sau să scadă în timpul zilei, dar dacă acestea rămân crescute pentru prea mult timp, este posibil să-ți afecteze inima sau să cauzeze alte probleme de sănătate. De exemplu, hipertensiunea severă te pune sub riscul de boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral. Pe lângă tratamentul medicmentos, sportul și dieta sunt esențiale. Dacă nu știi de unde să începi, iată câteva alimente la care să renunți.

Mezelurile

Știm, sunt la îndemâna oricui și poți pregăti rapid masa de dimineață sau clasicul sandwich, dar nu întotdeauna mezelurile sunt sănătoase, iar asta pentru că sunt alimente procesate și care conțin cantități uriașe de sare, nitrați și conservanți, asociați hipertensiunii.

Într-o cercetare publicată de Mayo Clinic Proceedings, participanții care consumau nitrați erau mai predispuși riscului de boli cardiovasculare față de cei care consumau în cantități reduse. Mai mult, un articol publicat în Nutrients Journal, au fost publicate studii care arată sarea în exces este asociată riscului de hipertensiune.

Bacon

Un alt aliment popular pentru micul dejun este baconul, dar care la rândul lui afectează tensiunea arterială. O singură felie de bacon conține 115 miligrame de sodiu, iar recomandarea zilnică este de 1500 miligrame.

Fast food

Produsele de tip fast food au o reputație proastă, în special pentru hipertensiune. Acestea conțin sodiu, grăsimi și calorii care contribuie la creșterea tensiunii arteriale.

Hot dog

Iată încă un aliment procesat care poate duce la creșterea tensiunii arteriale. Un singur hotdog conține 424 miligrame de sodiu, adică 28% din necesarul zilnic recomandat pentru pacienții cu hipertensiune.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân