15 alimente de toamnă care ajută la slăbit, recomandate de nutriționist

  • Publicat:

Dacă vrei să scazi în greutate sau să eviți kilogramele în plus, consumă mai des aceste alimente de toamnă. Însă ține cont că alimentaţia sănătoasă nu este o chestiune sezonieră, ci se construiește pe tot parcursul anului. Sezonul rece nu s-a dovedit niciodată cel mai prietenos cu alimentaţia ori silueta, deoarece avem tendinţa să compensăm lipsa alimentelor proaspete cu alimente grele.

Având în vedere că toamna şi iarna apar cele mai multe virusuri, organismul nostru are cea mai mare nevoie de întărirea imunitatii contrar reducerii spectrului alimentar. Nu este întâmplătoare notarea vitaminelor cu litere din alfabet. La fel cum literele sunt necesare pentru formarea cuvintelor, şi vitaminele reprezintă elemente necesare activării funcţiilor esenţiale. Aşadar, e important să profităm de ce ne oferă natura în această perioadă.

Află ce alimente de toamnă trebuie să consumi ca să-ți menții greutatea de la dr. Mihaela Costin, medic nutriţionist.

Dovleac

Dovleacul reprezintă o opţiune de luat în seamă. Bogat în vitamina C, protejează organismul de răceală şi întăreşte sistemul imunitar. Foarte importat de menţionat este că oferă senzaţia de saţietate, fără să aducă multe calorii, drept urmare este foarte util în dietele de slăbit. Iar  seminţele de dovleac sunt bogate în proteine, fibre, fier, cupru, magneziu, mangan, zinc, acid folic şi potasiu!

Ciuperci

Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine şi minerale. Ele previn oboseala şi anxietatea şi stimulează metabolismul. Pot fi consumate în această perioadă sau puse la borcan sau în zacuscă pentru iarnă.

Sfecla roşie

Sfecla roșie este indicată pentru reglarea tensiunii, detoxifierea ficatului şi creşterea rezistenţei fizice. Este recomandată în curele de slăbire datorită aportului caloric redus şi contribuie la stabilizarea PH-ului în corp.

Varza

Varza este o sursă importantă de betacaroten, un aliat al vederii noastre. Prin aportul sporit de fibre, facilitează un tranzit intestinal sănătos şi previne apariţia constipaţiei. În plus, sucul de varză este indicat în tratamentul împotriva ulcerului, reducând inflamaţia mucoasei stomacale.

Conopida

Conopida fost decretată de cercetătorii din Europa şi SUA drept una dintre cele mai importante metode naturiste de luptă împotriva cancerului.
Conţine o cantitate mare de potasiu, vitamina B, C, calciu, magneziu, dar şi fier. S-a vorbit chiar şi de efectul benefic pe care îl poate avea asupra danturii, graţie conţinutului de fosfor. La fel de benefic – sau poate chiar mai mult – este consumul de broccoli.

Fructe

Fructele au şi ele un rol foarte important în alimentaţia sezonului rece. Pe lângă cele româneşti, avem totuşi la dispoziţie un spectru alimentar diversificat. Alături de tradiţionalele mere, gutui, prune, struguri și pere, citricele, avocado, rodii, grepfrut au un rol definitoriu în această perioadă pentru a ne menţine în parametri optimi.

Chiar dacă sezonul rece ne oferă provocări din punct de vedere alimentar, e necesar să fim organizaţi şi să păstrăm o alimentaţie diversificată şi echilibrată. În acest fel vom reuşi să contracarăm eventualele carenţe şi kilograme în plus. Așadar, consumă mai des astfel de alimente de toamnă și vei avea o siluetă armonioasă și o sănătate de invidiat!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân