14 zile pentru starea de bine: super program de dietă şi sport cu Cori Grămescu

Începutul de an este perfect pentru schimbarea stilului de viaţă, pentru că avem ceva de lucru cu kilogramele acumulate de Sărbători, cu lipsa de energie din sezonul rece şi cu sedentarismul inerent zilelor friguroase. Toate acestea atentează la starea noastră de bine, de echilibru, la însăşi energia noastră vitală.
  • Publicat:
14 zile pentru starea de bine: super program de dietă şi sport cu Cori Grămescu

Începutul de an este perfect pentru schimbarea stilului de viaţă, pentru că avem ceva de lucru cu kilogramele acumulate de Sărbători, cu lipsa de energie din sezonul rece şi cu sedentarismul inerent zilelor friguroase. Toate acestea atentează la starea noastră de bine, de echilibru, la însăşi energia noastră vitală.

Iar ca să le recăpătăm ar trebui să începem cu paşi mici, dar siguri, şi să adoptăm un program susţinut de alimentaţie corectă, asezonat cu multă mişcare, dar şi cu odihnă suficientă.

Pentru că, în curând, împlinesc 41 de ani, mi-am propus să fiu mai în formă ca niciodată şi să nu mai caut nicio scuză care să mă împiedice să bifez meniuri sănătoase şi ore de sport pentru un tonus cum nu am avut nici la 20 de ani.

Iar ca să ating aceste deziderate, a picat la fix “Provocarea Activia”, un super program de două săptămâni, coordonat de Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, program în care am intrat împreună cu alte 9 fete puse pe treabă.

În cele 14 zile, gaşca veselă formată din Cristina Geicu, Raluca Barbu, Mihaela Gurau, Alice Năstase, Mădălina Mişu, Maria Paşca, Alecsandra Voicu, Alexandra Popa, Manuela Pănescu şi Beatrice Osanu, va trebui să consume meniuri sănătoase din planul alimentar propus de Cori şi să facă sport de cel puţin 3 ori pe săptămână, sub supravegherea antrenorilor de la LadyFIT.

Galerie foto

vezi galeria
13 foto

Pare simplu, nu? Ei bine, aşa ar trebui să şi fie, mai ales că la prima noastră întâlnire, Cori ne-a sfătui să luăm lucrurile încet, pas cu pas şi să nu ne stresăm dacă ne mai abatem din când în când de la recomandări.

“Schimbările se întâmplă în paşi mici, sunt lucruri pe care le veţi învăţa despre voi pas cu pas. Iar dacă nu vă ies din prima, nu vă stresaţi foarte tare. Trebuie să perseveraţi şi să nu vă mai descurajaţi atât de uşor. Şi dacă într-una din zile poate n-aţi făcut cele mai bune alegeri, nu renunţaţi pentru că în ziua următoare o să vă meargă mai bine. Nu mai fiţi perfecţioniste pentru că nu funcţionează nimic cu perfecţiunea, din păcate” ne-a încurajat Cori.

Cum va decurge efectiv programul “Provocarea Activia”?

Ca schimbarea să fie naturală, fără prea multă bătaie de cap, Cori Grămescu ne-a propus un plan alimentar, cu mai multe opţiuni de meniuri şi gustări, extrem de accesibile, care pot fi adaptate în funcţie de preferinţele culinare ale fiecăreia. Cu alte cuvinte, ne putem personaliza meniurile, dar totuşi trebuie să ne menţinem în zona alimentelor sănătoase: carne, ouă, iaurt, cereale şi pâine integrală, legume, fructe şi multă, multă apă. Iar Cori va monitoriza atent situaţia pentru că trebuie să-i trimitem zilnic pozele cu meniurile pe care le-am consumat.

De altfel, acestea vor fi sursele noastre importante de energie care ne vor ajuta să facem faţă la minimum 3 antrenamente pe săptămână.

Cori ne-a sugerat să începem cu programele pentru începători şi apoi să trecem spre antrenamentele de dificultate medie. Mai mult, Cori ne-a atras atenţia asupra a unui aspect important care contribuie la succesul oricărui program de dietă şi sport, adică personalizarea acestuia în funcţie de nevoi şi preferinţe:

Soluţia nu este să luaţi nişte reguli de-a gata şi să încercaţi să le implementaţi ad litteram, ci să găsiţi care este calea voastră, ce vă face în primul rând plăcere, ce vi se potriveşte, ce este bun, ce vă este sănătos, care antrenament i se potriveşte fiecăreia dintre voi. Şi aici e puţin mai dificil, pentru că întotdeauna apar situaţii neprevăzute, apar zile mai obositoare decât ne-am planificat şi trebuie să învăţăm scurtăturile care ne creează starea de bine. Sunt mulţi ani de când susţin şi voi susţine în continuare că moderaţia este lucrul cel mai important. Sfatul meu este să vă ascultaţi mereu corpul şi să negociaţi cumva lucrurile.”

De ce e important să consumăm iaurturi?

La o primă consultare a planului alimentar propus de Cori, am văzut că nu lipsesc nici gustările sănătoase, iar una dintre opţiuni este iaurtul Activia Finesse, primul iaurt cremos din gama Activia natur, proaspăt lansat pe piaţă.

“Mă bucură că este un iaurt cu gust foarte gustos care poate fi integrat atât în gustări dulci, prin asocierea cu fructe uscate, proaspete, cu cereale integrale, dar poate fi pus şi în salate. Şi în căutarea stării de bine, mai facem încă un pas şi avem încă o opţiune pe care să ne bazăm alegerile alimentare în aşa fel încât lucrurile să fie cât mai echilibrate şi cât mai accesibile. Iaurturile sunt o sursă excelentă de sănătate digestivă în primul rând. Au toţi nutrienţii esenţiali de care noi avem nevoie şi sunt foarte uşor de integrat chiar şi într-un stil de viaţă foarte aglomerat” ne-a descris Cori beneficiile unui aliment super accesibil.

Pofta vine mâncând, însă pofta de mişcare vine exersând. Aşa că prima întâlnire a noastră, cele 10 fete din program, a culminat cu o sesiune de exerciţii, susţinută de Cori. A fost ca un preview antrenant al programelor care ne aşteaptă, la capătul cărora starea de bine este garantată.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”