10 gustări sănătoase pe care poți să i le oferi copilului înainte de cină

Până când cina este gata, încearcă să-i oferi copilului tău din aceste gustări sănătoase care-l vor sătura pe moment, dar care vor lăsa loc în stomac pentru ultima masă a zilei.
  • Publicat:
10 gustări sănătoase pe care poți să i le oferi copilului înainte de cină
10 gustări sănătoase sursa foto: shutterstock

După o zi lungă la scoală, copilul se poate simți înfometat. Pauza dintre prânz și cină poate fi destul de lungă pentru un copil și de aceea, trebuie să te asiguri că cel mic are parte de diferite gustări care să-i mai potolească din senzația de stomac gol.

Cel mai probabil dorești ca copilul tău să mănânce cât mai sănătos cu putință. Dacă tot te străduiești și depui un efort suplimentar pentru a prepara feluri de mâncare sănătoase și bogate în nutrienți, ar fi bine ca și gustările să fie în aceeași manieră, sănătoase. Descoperă lista de gustări sănătoase puse la dispoziție și pe care poți să le oferi copilului tău, în funcție de preferințele lui culinare. Iată ce ți-am pregătit:

Top cele mai plăcute gustări ale copiilor

  1. Rulouri cu șuncă de curcan

Fie că este într-un sandwich, fie că dorește să o consume sub formp de rulouri, șunca de curcan este perfectă pentru timpul de așteptare dintre pranz și cină. Din această gustare, copilul extrage doza perfectă de proteină. Rulourile cu șuncă de curan sunt delicioase și în același timp, aduc beneficii pentru creștere sănătoasă și frumoasă a copilului tău.

  1. Fistic

Pentru copiii care adoră să ronțăie constant, fisticul este alegerea perfectă. Conținutul său de proteine, grăsimi și fibre face ca cel mic să aibă parte de o gustare sănătoasă și ușor de consumat.

Trio-ul de proteine, fibre și grăsimi îi ajută pe copii să simtă senzația de saturație pentru mai mult timp. Pentru cei mai pretențioși din fire, fisticul poate fi găsit sub gustul mai multor arome, cum ar fi miere prăjită, chili prăjit, grătar, sare de mare, oțet și multe altele.

  1. Bucăți de banană cu unt de arahide

Taie câteva felii de banană, înmoaie-le în ciocolata preferată a copilului și adaugă niște nuci sau unt de arahide deasupra lor. Păstrează această gustare la congelator pentru o textură cât mai bună. Copilul tău va iubi această gustare consistentă și dulce în același timp.

Adăugarea fructelor în gustările copiilor este benefică pentru aportul de energie. După o zi lungă de școală, un fruct este întotdeauna binevenit. Dacă micuțul tău are un program încărcat și este eventual este înscris și la activități extracurriculare la care trebuie să ajungă imediat după școală, nu ezita să-i prepari această gustare.

  1. Paste cu sos

În general, copiii adoră pastele. Un bol de paste cu sos poate fi o gustare delicioasă. Mai mult de atât, acestea prezintă un conținut ridicat de vitamina B, proteine și fibre. Pentru ca prepararea acestei gustări să fie cât mai rapidă, poți recurge la pastele gata preparate. Tot ce trebuie să faci este să le încălzești la cuptorul cu microunde. Copilul tău poate alege din mai multe tipuri de paste, iar pentru un plus de atractivitate, poți presăra puțin parmezan deasupra lor.

  1. Un bol cu fructe

Un bol plin cu diverse fructe este foarte hrănitor. Fructele sunt surse puternice de antioxidanți. Această gustare este ușor de preparat și are foarte multe beneficii pentru copilul tău. Poți încerca să acoperi fructele cu niște unt de arahide. Acest lucru va oferi întregii gustări nutrienți mai sățioși, păstrând stomacul copiilor plin până la ora cinei.

  1. Mix de fructe uscate și nuci

Mixul de fructe uscate și nuci poate fi o gustare minunată atât pentru copii, cât și pentru adulți. Poți să-ți faci propria porție de fructe uscate și nuci acasă sau poți să cumperi direct din supermarket un astfel de mix. Această combinație de fructe uscate cu nuci este o gustare echilibrată delicioasă și ușor de consumat chiar și atunci când te afli în mișcare. Fără conținut de zahăr, această gustare este bogată în grăsimi sănătoase, proteine din plante și fibre.

  1. Nuci de Macadamia

Nucile de Macadamia sunt bogate în grăsimi și proteine esențiale. Pentru un plus de gust dulce, poți încerca nucile de Macadamia prăjite cu miere. Nucile prăjite cu miere fac ca această gustare să fie atrăgătoare pentru orice copil și să le potolească foamea până la ora cinei.

  1. Unt de arahide cu ciocolată

Combină acest tip de unt de arahide cu ciocolată cu o bucată de fruct sau cu niște biscuiți. Această gustare le va oferi copiilor tăi un plus de proteine, fibre, grăsimi și nu în ultimul rând, un plus de nutrienți care susțin sănătatea creierului. Buna funcționare a creierului este esențială mai ales în cazul copiilor care se află în procese de învățare și dezvoltare constantă.

  1. Iaurt cu fructe proaspete sau congelate

S-ar putea ca această gustare să se afle printre preferatele copilului tău. Nu numai că este ușor de preparat, este și gustos. Conține iaurtul preferat al copilului tău și mai mult de atât, prezența fructelor face ca această gustare să fie savurată din plin. Gustul dulce-acrișor oferă plăcere, iar fructele vor contribui din plin la menținerea energiei copilului tău până la finalul zilei.

  1. Smoothie

Nu numai că sunt gustoase și ușor de preparat, dar sunt și o modalitate ușoară de a consuma fructe și legume. Smoothie-urile au un conținut bogat în ingrediente sănătoase. Poți obține un smoothie delicios printr-o combinație de fructe și legume sau poți să-ți întrebi copilul ce și-ar dori ca smoothie-ul lui să conțină. Alegând fructele preferate ale copilului, nu ai cum să dai greș cu o astfel de gustare. Copilul tău o va iubi!

Listă cu gustări de consumat în cazul în care cina se află la 3 ore distanță (sau mai mult)

Vrei o gustare care să-i ofere copilului tău rezistență, inclusiv carbohidrați pentru energie, proteine ​​și grăsimi pentru a-l menține sătul pentru un timp mai îndelungat? Deși gustările tradiționale, cum ar fi chipsurile și dulciurile sunt în regulă ocazional, încearcă să-i oferi copilului tău gustări sănătoase cât mai des.

∙ Iaurt cu fructe proaspete sau congelate

∙ Piure de avocado pe pâine prăjită

∙ Hummus cu pită

∙ O jumătate de sandwich și un pahar de lapte

∙ Ou fiert + biscuiți din cereale integrale

∙ Smoothie

∙ Bol mic de fulgi de ovăz și fructe

∙ Vafe cu cereale integrale, unt de arahide sau semințe

Listă cu gustări de consumat în cazul  în care cina se află la 2 ore distanță

Ideea este să-i potolească foamea copilului cu alimente gustoase, dar ușor și rapid de digerat, astfel încât să îi fie încă foame mai târziu la cină. Oferă-i ceva ușor, dar gustos precum:

∙ Popcorn

∙ Felii de mere sau fructe de padure

∙ Biscuiți cu cereale integrale + banane

∙ Bol mic de cereale integrale

∙ Baton de brânză + covrigei

∙ Felii de mere cu unt de arahide sau semințe

∙ Câteva nuci

Listă cu gustări de consumat în cazul în care cina se află la doar o oră distanță

Ai grijă la acest interval de timp, deoarece multe gustări pot strica pofta de mâncare a copiilor. Oferă-i legume. Copiii tăi vor veni la masa de seară cu o mică porție în plus de legume, iar în cazul în care au ales să renunțe la gustarea de legume de dinainte de cină, cu siguranță vor fi cu adevărat înfometați.

∙ Legume crude, feliate

∙ Salată de legume

∙ Legume gătite pe care le va consuma și la cină

Surse: eatthis.com, healthyfamilyproject.com, bbcgoodfood.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân