Ziua 3: cura cu sucuri – Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Mult a fost, puţin a mai rămas! Asta mi-am zis când m-am trezit din somn şi mi-am dat seama că mai am doar o zi de sucuri. Şi chiar m-a ncercat aşa un sentiment de mândrie că eu, cea care de-a lungul timpul a testat pe propria piele diverse diete, efecte yo-yo nenumărate şi renunţări multiple la programele de sport, de data asta n-am mai eşuat.
  • Publicat:
Ziua 3: cura cu sucuri - Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Mult a fost, puţin a mai rămas! Asta mi-am zis când m-am trezit din somn şi mi-am dat seama că mai am doar o zi de sucuri. Şi chiar m-a încercat aşa un sentiment de mândrie că eu, cea care de-a lungul timpul a testat pe propria piele diverse diete, efecte yo-yo nenumărate şi renunţări multiple la programele de sport, de data asta n-am mai eşuat.

Sincer, cred că m-a ajutat şi faptul că am spus tuturor despre cura mea cu sucuri şi mi-ar fi fost ruşine să recunosc că am abandonat-o. Păi cum să am pretenţii să pot duce la bun sfârşit la lucruri mai mari şi mai importante dacă nu sunt în stare să beau 3 zile sucuri de legume şi fructe?

Aşa că iată-mă revenind la cele 6 sticluţe de 500 de ml fiecare, cu lămâie, ghimbir, goji, piper cayenne, sirop de agave, spanac, măr, ţelină, castravete, pătrunjel, grepfrut, ananas, mentă, kale, sfeclă, morcov, caju, curmale, pudră de vanilie, scorţişoară şi banană.
 

Vegetale din belşug aş zice şi nutrienţi pe măsură. V-am zis că zilele astea am tot studiat capitolul “Detoxifiere” din cartea Mihaelei Bilic, “Sănătatea are gust’. Şi acolo am redescoperit cât de importante sunt culorile într-o alimentaţie destinată detoxifierii, soluţie de revigorare a organismului cu foarte mulţi adepţi.

Astfel, verdele şi portocaliu semnalează prezenţa carotenoizilor (eu i-am luat din morcov şi spanac), iar roşul şi rozul a licopenului (l-am consumat din grepfrut). Oricum, nutriţionistul recomandă la micul dejun un suc concentrat de legume şi fructe oricărei persoane care vrea să facă puţină curăţenie în organism.

A treia zi de sucuri a mers ca unsă: am lucrat, am făcut un antrenament de yogilates, care combină exerciţiile de pilates cu mişcări din yoga şi meditaţie şi m-am pregătit pentru testul suprem de la final de cură: o petrecere într-un restaurant italian.

Bucurie maximă când am încăput uşor în pantalonii de piele. Uşoară tristeţe când am ajuns la locul faptei şi au început să vină mâncărurile. Lasagna mi-a pus capac, dar am sorbit resemnată din ceaiul de fructe şi din 7 sticle mici cu apă plată.

Colega mea de suferinţă , Mădălina, a mâncat o supă. M-am consolat totuşi cu gândul că a doua zi aveam să mănânc lup de mare cu legume pe care le-am comandat salivând în gând.

La finalul petrecerii, a pus capac tortul al cărui blat mustea de sirop delicios.

Am înghiţit în sec şi am început să dansez. Abia aştept proba cântarului! 🙂

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: