Ziua 1: dieta Oshawa – Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Un jurnal fugitiv al primei zile din operaţiunea detox a redacţiei Ce se întâmplă, doctore?
  • Publicat:
Ziua 1: dieta Oshawa - Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Jurnalul primei zile de dietă Oshawa începe cu mărturisirea că nu am avut timp să cumpăr grâu, orez sau mei şi să le fierb. Prin urmare, am intrat în primul supermarket şi am cumpărat rondele din orez expandat. Ştiam de acum 2 ani că sunt o variantă la orezul fiert, pentru că au, în plus, doar sare de mare.

Am vrut să iau şi un fel de rondele (doar că sunt dreptunghiulare) de hrişcă, dar noroc că am citit eticheta şi am descoperit că aveau în compoziţie şi porumb, şi ulei de palmier, plus lapte praf.

Înarmată cu rondelele imense am ajuns la birou unde, de foame, am început să le ronţăi cu poftă. Nu sunt chiar rele la gust. Doar că, mâncând prima dată la 12, deja mă simţeam un pic slăbită şi mă luase durerea de cap. După ce am întrebat-o pe Beatrice cu licărire în ochi ce ingrediente delicioase conţin sucurile din detox-ul ei şi am visat un pic cu ochii deschişi la banane, caju, ghimbir şi alte minunăţii, am continuat să ronţăi bucăţile de “carton” expandat. Şi am băut muuultă apă. Am refuzat politicos invitaţia la masă a unei prietene şi mi-am pus căştile pe urechi, gândindu-mă că primele zile sunt, într-adevăr cele mai grele.

Nu am simţit deloc senzaţia de foame. Doar o uşoară lipsă de energie şi o vagă durere de cap rămasă de la prânz. Dar cine-i de vină că am stat nemâncată până la ora 12?

Am umblat un pic prin oraş (o programare la doctor cu cel mic şi o vizită la o cunoştinţă venită din Timişoara, unde, din nou am refuzat politicos “ceva” dulce, băgând, cu nod în gât, experimentul redacţiei la înaintare) cu gândul de a ajunge mai repede acasă şi de a-mi fierbe rapid puţină hrişcă.

După 30 de minute de fiert, hrişca s-a aşezat tihnit în farfurie. Dar, culmea, nu am putut mânca mai mult de 10 linguri! Nu îmi era foame, plus că, parcă, mi s-a părut fad şi fără gust (deşi pusesem sare).

Nici nu ştiu dacă recomandarea doamnei doctor Florea, de a mânca măcar 1100 de calorii pe zi a fost împlinită, dar mi-am propus ca a doua zi să calculez şi aportul caloric.

M-am dus la culcare uşor ameţită si cu multe pofte şi arome în minte. Am pus capul pe pernă cu gândul la un avocado bine copt, la cartofi dulci la cuptor sau măcar câteva bucăţele de mango aromat…

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: