Fast juicing cu sucuri de legume!

Din ofertele estivale de vacanta, nu lipsesc programe interesante pro relaxare si sanatate. In strainatate, sunt un adevarat trend. O prietena a ales la primul impuls, un centru interesant din Turcia, pentru un program de detoxifiere pe baza de sucuri de legume. Rezultatele au fost uimitoare.
Fast juicing cu sucuri de legume!
Fast juicing cu sucuri de legume!

Din ofertele estivale de vacanta, nu lipsesc programe interesante pro relaxare si sanatate. In strainatate, sunt un adevarat trend. O prietena a ales la primul impuls, un centru interesant din Turcia, pentru un program de detoxifiere pe baza de sucuri de legume. Rezultatele au fost uimitoare.

Programul poate fi respectat si acasa, timp de o saptamana sau macar cateva weekend-uri consecutive si incepe cu o zi sau doua de pre-detoxifiere. Pentru varianta de weekend, puteti incepe de joi, sa consumati alimente gatite la aburi, fara ulei incalzit.

Este permis cel presat la rece de masline sau in. In plus, consumati cat mai multe fructe si legume, in stare cruda 80% si gatite 20%. Pentru cei cu gastrite, de exemplu, proportia se inverseaza. Beti cel putin un pahar de suc de fructe pe zi. Cat despre apa, in zilele calduroase, se recomanda o cantitate de 6% din greutatea corpului. In cele mai racoroase, jumatate din aceasta cantitate.

Programul de detoxifiere propriu-zis incepe de la trezire si consta in alternanta a doua tipuri de sucuri de legume, unul verde, altul rosu. Sucul verde se obtine in blender din 70% suc de castraveti si 30% suc de telina, preferabil din tulpina. Pentru gust, i se pot adauga patrunjel, marar, usturoi, ceapa verde, rozmarin, oregano, spanac, piper, insa nu si sare.

Sucul rosu are proprietatea de a arde caloriile si contine 30% rosii, 30% telina, 30% ardei rosu. In blender, se mai pun frunze de patrunjel, o tulpina de usturoi proaspat si putin ardei iute, dupa gust. Daca doriti sa slabiti, consumati doar sucurile recomandate, cam 5, 6 pe zi, din fiecare, rosu si verde, alaturi de un supliment de minerale si vitamine.

Pentru a mentine efectele programului, incepand din ultima zi, trebuie sa incepeti chiar la micul dejun sa reintroduceti elemente furnizoare de energie: musli cu fructe crude sau fructe uscate, iaurt sau lapte batut degresat. La pranz, alegeti supe sau ciorbe cu loboda, stevie, dovlecei, spanac, telina. Iar ca fel principal, consumati salate.

Puteti reintroduce carnea alba de peste sau pasare (preferabil pulpe, nu piept, fiindca au mai putini hormoni) in proportie de 25% din totalul alimentelor. Seara, continuati pe linia vegetariana, cu legume fierte la aburi, salate, lactate usoare sau tofu. De a doua zi, puteti relua alimentatia diversificata, excluzand alimentele periculoase cu conservanti.

Rezultatele programului pot fi spectaculoase: slabirea, curatarea intestinului gros, regenerarea ficatului, stimularea fertilitatii. Cura cu sucuri poate fi tinuta doar de persoanele care nu au boli cronice cardiace, digestive, renale, psihice etc. Are maximum de efect daca este completat de imbaiere, masaj, exfoliere, gomaj, aplicarea de masti de corp, de fata si de creme anticelulitice.