Detoxifiere cu supă de legume şi ceai de turmeric

Detoxifierea este bazată, în principiu, chiar pe hrănirea corpului tău, eliberând totodată toxinele acumulate în el. Iată un mod simplu şi extrem de eficient, spun nutriţioniştii, de a-ţi detoxifia corpul: detox-ul cu supă! Noi am adunat câteva informaţii utile despre cum se realizează, pe ce este bazat şi care sunt beneficiile!
  • Publicat:
Detoxifiere cu supă de legume şi ceai de turmeric
5. Supele Lichidele sunt de obicei considerate a fi mai puţin săţioase decât mâncarea solidă, deşi nu există o dovadă clară în acest sens. Cu toate acestea, supele sunt puţin diferite. Studiile arată că supele pot fi mai săţioase decât mesele solide care conţin aceleaşi ingredient

Detoxifierea este bazată, în principiu, chiar pe hrănirea corpului tău, eliberând totodată toxinele acumulate în el. Iată un mod simplu şi extrem de eficient, spun nutriţioniştii, de a-ţi detoxifia corpul: detoxul cu supă! Noi am adunat câteva informaţii utile despre cum se realizează, pe ce este bazat şi care sunt beneficiile!

Atunci când te gândeşti la detoxifiere, probabil ai în vedere în primul rând alimentele uşor de digerat şi bogate în substanţe nutritive. Supele şi ceaiurile sunt încărcate cu substanţele nutritive şi mineralele de care ai nevoie pentru regenerarea celulelor.

Este recomandat ca supa să se consume de şase ori pe zi în timpul acestui plan de detox, care se întinde pe o durată de trei zile. Detoxifierea nu se referă la privarea sau contorizarea caloriilor, ci mai degrabă la hrănirea corpului cu nutrienţii de care are nevoie pentru a se reface şi a-şi dobândi puterea.

Fă baza supei în avans, astfel încât să ai suficientă pentru şase porţii pe zi, pentru următoarele trei zile.

Legumele perfecte pentru hrănirea în timpul iernii sunt: ceapa, sfecla, morcovii, conopida, spanacul, orice frunză de culoare verde închis şi legumele rădăcinoase în general.

Cum se prepară?

Poţi folosi un os sau supa miso ca bază. Toacă legumele dorite şi adaugă-le în baza deja preparată, într-o cratiţă. Amestecul se va aduce apoi la fierbere şi se va lăsa să fiarbă până când legumele devin fragede. Apoi, folosind un blender de mână sau mixer de mare putere, transformă legumele într-un piure şi blenduieşte până când supa devine netedă şi cremoasă. Supele pasate sunt mult mai uşor de digerat, prin urmare acest lucru face tratamentul de detoxifiere extrem de eficient!

Consumă o porţie de supă de şase ori pe zi. Dacă simţi că ai nevoie să mănânci mai mult, adaugă încă o porţie sau două până când te simţi mulţumit.

Dacă te simţi deshidratat în timpul detoxifierii cu supă, consumă o ceaşcă de apă cu sucul de la o jumătate de lămâie şi o linguriţă de miere sau o ceaşcă apă de nucă de cocos pentru a reface mineralele.

În timpul detoxifierii cu supă se recomandă şi ceaiul de turmeric. Poţi bea acest ceai ca substitut al cafelei de dimineaţă. Acest ceai este antiinflamator, întăreşte digestia şi stimulează sistemul imunitar.

Ingrediente pentru ceaiul de turmeric:

• 1 linguriţă scorţişoară
• 1 linguriţă de ghimbir proaspăt ras
• 1 linguriţă turmeric
• un praf de piper negru (ai nevoie de acesta pentru a activa curcuma/turmericul)
• 1-2 căni de apă
• miere brută sau stevia pentru a-l îndulci

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: