Cum arată un meniu detox, de dimineața până seara. Nutriționist: Includeți în dietă condimente – ajută digestia și stimulează circulația sângelui

  • Publicat:
Cum arată un meniu detox, de dimineața până seara. Nutriționist: Includeți în dietă condimente - ajută digestia și stimulează circulația sângelui
Sursa foto: Shutterstock

Beneficiile unui meniu detox la început de toamnă sunt multiple. Această curățare a organismului de toxine va ajuta la reducerea inflamațiilor din corp, la reglarea sistemului digestiv, prevenirea problemelor respiratorii și reducerea grăsimii corporale. Totodată, îmbunătățește sistemul imunitar, astfel că vom fi mai puțin predispuși la gripe și răceli de sezon.

Începutul anului este, de regulă, considerat, de mulți dintre noi, perioada ideală pentru a urma o cură de detoxifiere, în special după excesele alimentare prilejuite de sărbătorile de iarnă. Totuși, un regim de detoxifiere poate fi urmat și la începutul toamnei, deoarece ne ajută să avem un sistem imunitar mai bun și să evităm pe cât posibil răcelile în sezonul rece.

Nutriționistul Gianluca Mech ne explică ce trebuie să facem pentru a ne curăța organismul de toxine.

Cum ne detoxifiem organismul toamna

Chiar dacă sunt considerate sănătoase, fructele consumate în exces fac rău ficatului, din cauza conținutului de fructoză.

Sfatul nutriționistului: reduceți porțiile de fructe la 2 pe zi și alegeți să consumați îndeosebi mere și pere, fiind fructe proaspete de sezon.

Atunci când vine vorba despre legume, specialistul recomandă în această perioadă în special rădăcinoasele. În această categorie intră dovleacul, morcovii, cartofii dulci, sfecla roșie, napii și feniculul.

Le puteți consuma sub formă de supe creme sau, de ce nu, gătite la abur sau cuptor cu ierburi aromatice.

O altă regulă importantă în curele de detoxifiere este să beți minimum 2 litri de apă pe zi. Dimineața, puteți combina un pahar mare de apă cu sucul de la o jumătate de lămâie și eventual o lingură de oțet de mere. Asta ajută la detoxifierea ficatului, micșorarea depozitelor de grăsime, îmbunătățirea digestiei, dar și reglarea glicemiei.

Includeți în dietă condimente specifice acestui sezon, cum ar fi scorțișoara, cuișoarele și nucșoara. Ajută digestia și stimulează circulația sângelui.

Cum arată un meniu detox

Puteți fi inventivi atunci când vine vorba despre organizarea meselor. Iată un exemplu de meniu detox oferit de nutriționist, pentru o zi:

Mic dejunTerci de ovăz cu mere, scorțișoară și lapte vegetal

Masa de prânzSupă cremă de cartofi dulci și morcovi

Masa de seară – Legume pregătite la cuptor cu sos tahini și varză murată

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: