Vedete care fac (gratuit) reclamă sportului

Crezi că trupurile superbe din reviste sunt doar Photoshop? Uneori da, alteori însă înseamnă sute de ore de sport. Fac vedetele mişcare pentru imagine? Probabil, dar indiferent de motiv, sportul contează.
  • Publicat:
Vedete care fac (gratuit) reclamă sportului

Crezi că trupurile superbe din reviste sunt doar Photoshop? Uneori da, alteori însă înseamnă sute de ore de sport. Fac vedetele mişcare pentru imagine? Probabil, dar indiferent de motiv, sportul contează.

”Fac sport pentru că îmi place să mănânc bine!”, spune Gwyneth Paltrow, care nu se laudă nici cu gene bune, nici cu un noroc imens căzut din cer. „Nu arăt astfel printr-o întâmplare. E rezultatul unei ore şi jumătate de fitness, de 5 ori pe săptămână”, spune actriţa.

Aceasta alege şi mersul pe bicicletă, de 2-3 ori pe săptămână, prin parc. La orele de sport pe care le face alături de antrenorul personal, Gwyneth începe cu 45 de minute de cardio şi continuă cu alte 45 de minute de tonifiere a muşchilor.

Gwen Stefani are o rutină bine stabilită în privinţa sportului. Alături de antrenorul personal, Gunnar Peterson, lucrează de 5 ori pe săptămână. “Munceşte asemenea atleţilor, fără să se plângă că totul e greu, aşa cum fac cele mai multe vedete”, povesteşte antrenorul.

Îşi începe programul cu exerciţii cardio şi continuă cu exerciţii cu greutăţi. În afara sălii de sport, nu vă imaginaţi că stă locului. Îşi începe ziua alergând pe străzi, iar de 2 ori pe săptămână are cursuri de box, pentru mărirea rezistenţei fizice.

Care e secretul Pippei Middleton? În fiecare zi, ajunge la orele de Pilates. În interviurile pe care le-a dat spune că acest tip de exerciţii nu doar tonifică perfect, ci o fac să reziste stresului din capitala Marii Britanii.

”Cel mai bine este să mergi la curs dimineaţa. Apoi, cu un duş şi o cafea bună, poţi să ai o viaţă super activă până la miezul nopţii”, se confesează ea. Apropo, în drumul spre job, îşi păstrează pantofii de sport şi face jogging uşor. Abia la birou, optează pentru pantofii eleganţi destinaţi unei zile de lucru.

O avea Paris Hilton o viaţă destrăbălată, dar nu se abate nici ea de la orele de sport. În fiecare zi, la 10.00 dimineaţa, antrenorul personal o direcţionează în timpul celor 45 de minute de exerciţii cardio.

Apoi merg împreună la jogging. În felul acesta, moştenitoarea nu are nici o problemă în privinţa siluetei şi, după cum spune, mănâncă aproape orice. Iar seara nu se dă în lături de la alcool. Subţirica actriţă Calista Flockhart spune că serialul care a făcut-o celebră i-a luat cam toată viaţa. Lucra 15 ore pe platourile de filmare, nu mânca suficient şi mergea zilnic la sala de sport pusă la dispoziţie de producători.

După ce serialul s-a terminat, a suferit o depresie şi a încetat să mai mănâce ca un om normal. Oricum, după ce şi-a revenit, a ales doar produse organice şi un program normal de sport – o zi da, o zi nu. Alergă, face yoga şi Pilates şi se simte bine. Actriţa Helen Mirren are peste 60 de ani şi arată superb.

Pe lângă dietă, spune că toată viaţa ei a avut grijă să facă exerciţii susţinute pentru toţi muşchii mari ai corpului. ”M-am plictisit întotdeauna la orele de sport, aşa că mi-am ales un antrenor care ştie să facă multe combinaţii”, povesteşte ea. Alături de antrenor, aleargă, face apoi cardio, gimnastică aerobică şi yoga, totul concentrat în 60 de minute.

Heidi Klum are un corp incredibil după ce a adus pe lume, într-un timp relativ scut, nu mai puţin de 4 copii. ”Iubesc yoga”, spune spermodelul. ”Îmi oferă un trup subţire şi un spirit liber, aşa că mi se pare sportul ideal. Încerc să le insuflu şi copiilor mei preferinţa pentru acest tip de mişcare, aşa că uneori facem exerciţii yoga, toţi 5, în curtea noastră”, se confesează ea.

”Yoga mi-a adus linişte în perioada grea prin care trec, după ce am hotărât divorţul”, se confesează ea. În anii ’80, Jane Fonda lansa pe piaţă casete video cu programe complete de exerciţii. Arăta fabulos – aşa cum arată şi în prezent, la peste 70 de ani – iar vânzările au depăşit orice aşteptări. Actriţa e de părere că femeile aveau nevoie de programe de sport pe care să le execute uşor, la domiciliu.

”Nu cred că orice femeie din America îşi permite un antrenor personal. Iar dacă lucrează şi mai are şi copii, mă îndoiesc că nu ştie ce să facă în timpul liber, în cazul în care acesta există”. Sfatul ei pentru toate reprezentantele sexului frumos este să se trezească dimineaţa, la 5 sau la 6, să facă un program scurt, dar intens de exerciţii, apoi să-şi prepare un mic dejun copios, alături de o cafea mare.

”Eu am această rutină de 40 de ani şi, în prezent, chiar dacă am intrat în a treia tinereţe, nu pot să mă plâng că muşchii mei nu sunt fermi.” Natalie Portman este o vegetariană convinsă. Consumă doar legume şi fructe de provenienţă ecologică. Din stilul ei de viaţă nu putea de altfel să lipsească yoga. ”Fac zilnic exerciţii yoga, care presupun stretching uşor, exerciţii de respiraţie şi tehnici progresive de relaxare”, dezvăluie ea. ”Îmi încep ziua cu yoga, apoi fac un curs de Pilates, apoi cardio, cu ajutorul unei biciclete”, povesteşte ea.

Amanda Seyfried nu e o pasionată a programelor de sport, dar alături de antrenorul ei personal, alergă în fiecare dimineaţă nu mai puţin de 10 kilometri. ”În felul acesta, cred, orice om are o rezistenţă fantastică. Şi vă mai dezvălui un secret. Chiar dacă mănânci o pizza pe zi, nu ai cum să devii supraponderală. Dar după un exces culinar, dimineaţa următoare mai adaugi 3 kilometri la circuitul de 10.”

Vanessa Hudgens este extrem de tânără şi totuşi conştientă că, fără sport, corpul ei nu poate fi în formă maximă. Face Pilates zilnic şi apoi un program cardio. ”Eu ştiu că exerciţiile cardio nu doar că măresc rezistenţa şi cresc rata metabolismului. Vă ajută, paradoxal, să vă relaxaţi, mai ales dacă aveţi un program haotic”, promite ea.

 

Citeşte şi: Vedete care au inspirat milioane de siluete

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Gambe frumoase, picioare periculoase
Gambe frumoase, picioare periculoase
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân