Păcăleşte-ţi corpul să slăbească!

Toate cunoaştem ecuaţia originală a arderii grăsimilor: ca să slăbeşti, trebuie să mănânci mai puţin sau să te mişti mai mult. Totul e scris în legine termodinamicii.
  • Publicat:
Păcăleşte-ţi corpul să slăbească!

Toate cunoaştem ecuaţia originală a arderii grăsimilor: ca să slăbeşti, trebuie să mănânci mai puţin sau să te mişti mai mult. Totul e scris în legile termodinamicii. Bun, te poţi păcăli cu pastile şi loţiuni, unguente şi dvd-uri de autoajutorare. Dar dacă vrei să reuşeşti, va trebui să te agiţi. Doar un pic. Destul de des.

Cea mai bună metodă de a te mişca este să introduci exerciţiile cardiovasculare în viaţa ta de zi cu zi. Nu le trece în jurnal ocazional; modifică-ţi stilul de viaţă măcar puţin şi vei vedea diferenţa data viitoare când vei fi într-o cabină de probă doar cu oglinda lângă tine.

Noi, oamenii, nu suntem programaţi să stăm, să stăm, să stăm. Psihologic vorbind, nu ne-am schimbat prea mult faţă de zilele în care hoinăream prin savană în căutarea prăzii. Suntem creaţi în aşa fel încât să mergem pe jos mulţi kilometri pe zi, nu să stăm confortabil în faţa unui monitor, cu o cutie de brioşe lângă noi şi cu gâtul înţepenit.

Aşadar, ridică-te, chiar acum! Fă ceva în privinţa asta. Activitatea nu doar arde calorii, ci construieşte masă muscular şi creşte rata metabolică; şi te ţine departe de frigider!

Iată câteva ponturi pentru cum să procedezi:

Foloseşte scările!

Lasă liftul; cultivă-ţi claustrophobia; dezvoltă-ţi o frică nefondată de lifturi! Nu numai că vei da un start metabolismului şi vei arde câteva grăsimi, dar când vei ajunge sus gâfâind de atâta “efort”, sigur nu vei mai avea poftă de ciocolată!

Găseşte o modalitate care să îţi facă mersul pe jos mai plăcut!

Umple-ţi iPod-ul cu muzică. Fredonează, Spionează camerele de la stradă ale oamenilor, traversează un parc plin de porumbei, regăseşte plăcerea plimbărilor fără un scop anume.

Dacă îţi plac gadgeturile, ia-ţi un pedometru (una dintre maşinăriile alea care îţi numără paşii)!

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Standford, să ai un scop zilnic este o modalitate eficientă de a-ţi spori activitatea fizică. Un studiu recent arăta că folosirea pedometrului este asociată cu o semnificativă creştere a activităţii fizice şi cu reducerea Indicelui de Masă Corporală şi a tensiunii arteriale.

Descoperă dansul!

Poate fi şi dansul din buric… sau step! Sau doar dansează prin cameră, pur şi simplu. Fă asta zece minute pe zi sau ori de câte ori aştepţi să fie gata mâncarea. Alege această rutină a dansului cu grijă. Dacă e vorba despre swing, te va costa 372 calorii pe oră; dansul din buric arde 378 de calorii; salsa 372; dansul de societate 216 calorii pe oră (mai mult dacă faci asta machiată, cu pantofi cu toc argintii şi o cămaşă lucioasă).

Coboară din autobus cu o staţie înainte de destinaţie!

Da, ştiu că ai mai auzit asta, dar ai făcut-o vreodată? Iei vreodată autobuzul? Dacă nu, asta nu trebuie să o iei în considerare. Dar dacă da, aleargă în spatele lui şi încearcă să-l prinzi, în timp ce îţi imaginezi că ţi-ai uitat în el telefonul de ultimă generaţie pe care abia l-ai cumpărat sau o pereche exclusivistă de Jimmy Choo.

Gândeşte-te să-ţi iei un câine!

Mersul vioi este cunoscut ca fiind cel mai valoros exerciţiu integrat pe care îl poţi face, iar un terrier iscoditor este cea mai vioaie “bestie” care merge la pas!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”