Melodia perfecta pentru sport

Sportul devine mai usor si mai placut de practicat atunci cand asculti o muzica potrivita.
  • Publicat:
Melodia perfecta pentru sport
Melodia perfecta pentru sport

Muzica ne face mai voiosi si ne creste rezistenta la stres si efort, acesta este un fapt dovedit si de cercetatori. Melodiile care fac furori in discoteca sunt la fel de bune si pentru alergatul pe bicicleta sau pentru exercitiile de aerobic.

Mai mult chef
Un doctor din Londra a elaborat o formula pentru a gasi muzica perfecta de ascultat in timp ce faci sport. El a testat 30 de voluntari pe care i-a pus sa asculte o varietate de muzica rock si pop special selectata si a descoperit ca rezistenta lor la efort a crescut cu o medie de 15%.

Muzica are o influenta puternica asupra psihicului, fiind parte integranta a existentei umane. Ea ii poate ajuta, in special, pe cei carora li s-a prescris sa faca exercitii pentru a scapa de obezitate sau pentru sanatatea inimii. Muzica este recomandata in salile de gimnastica sau cluburile de sanatate si ca forma de terapie.

Melodii ritmate
Formula acestui doctor are ca ingrediente ritmul, tempo-ul si muzicalitatea muzicii pop, alaturi de impactului cultural pe care aceasta l-a generat prin frecventa in topuri. Cel mai bun cantec pentru a face miscare moderata dar intensa tinde sa aiba intre 120 si 140 de batai pe minut.

Foarte bune exemple de astfel de melodii sunt “I like the way you move” de Babyrockers, “Mercy” de Duffy sau poti da un raid printre albumele mai vechi pentru a cauta “The heat is on” de Grenn Frey, “Don’t stop me now” de Queen sau “Dancing Queen” de Abba.

Te simti mai bine

Muzica actioneaza in mod direct asupra organismului, indiferent daca ne dam seama sau nu de acest lucru. Ritmul cardiac se regularizeaza, tensiune arteriala revine la parametrii normali si simti ca iti recapeti energia, optimismul si increderea. Cei care fac exercitii moderate spun ca muzica ii face sa perceapa exercitiile ca fiind mai usoare, iar celor care fac exercitii grele tinde sa le creasca placerea de a se misca.

Majoritatea salilor de sport dau drumul la radio, dar asta poate fi o idee rea, pentru ca aceste posturi au liste cu melodii de toate genurile pentru a crea stari diferite ascultatorilor. Sunt o gramada de melodii grunge, punk sau muzica lenta total inadecvate sportului. O muzica “proasta” pentru urechile clientilor, scade apetitul de miscare.

Citeste si „Nu am de timp de sala” nu este o scuza!
Daca alerg cu spatele, slabesc mai usor?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Prea multe exercitii, pericol de bulimie
Prea multe exercitii, pericol de bulimie
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân