Iulia Verdeş – ”Urc pe munte, dansez, merg pe jos”

Actriţa Iulia Verdeş se menţine în formă dansând, făcând yoga şi mergând pe munte. De asemenea, este atentă la cantităţile de mâncare şi la orarul de masă.
  • Publicat:
Iulia Verdeş - ”Urc pe munte, dansez, merg pe jos”
Actriţa Iulia Verdeş, foto arhiva personală

De multe ori ne împiedicăm de lipsa timpului, de lipsa banilor pentru a face mişcare. Însă pentru orice moment al vieţii noastre există un tip de mişcare care nu costă bani şi nici nu necesită echipament de sport scump. Am stat de vorbă cu actriţa Iulia Verdeş despre sport, alimentaţie, îngrijire a pielii şi filme care au marcat-o.


CSÎD: Cum faci să arăţi aşa de bine?
Iulia Verdeş:
Mulţumesc pentru compliment! Sunt extrem de activă datorită stilului de viaţă imprevizibil. Cred că cel mai mult transpir la repetiţiile spectacolelor mele de dans. Pe lângă asta, cred că reuşesc să-mi surprind mereu corpul cu tot felul de activităţi: urc pe munte, dansez, merg la yoga, merg pe jos mult (mai ales vara).

 Iulia Verdeş


CSÎD: Care este relaţia ta cu sportul?
Iulia Verdeş:
Din lipsa de timp, nu merg fac regulat sport, însă încerc să profit din plin când am repetiţii pentru diverse spectacole care solicită mai mult corpul. Merg deseori la yoga. Îmi place mica mea comunitate de fete cu care merg la yoga. Şi nu spun niciodată nu sportului în aer liber, vara, în parc.

Iulia Verdeş – Demachierea – importantă pentru un ten sănătos

CSÎD: Cum arată trusa ta de frumuseţe?
Iulia Verdeş:
Sunt foarte atentă la produsele de îngrijire. Nu sar niciodata peste ritualul de demachiere, indiferent cât de târziu e sau cât de obosită sunt. Recent am descoperit un brand nemţesc de produse naturale de îngrijire şi simt deja diferenţa. Mă demachiez în fiecare zi, am o spumă de spălat cu extract de rozmarin şi un tonic minunat cu extract de salvie, folosesc creme de faţă, crema pentru ochi şi evident regulat măşti. Cât despre make up, prefer cât mai natural spre deloc dacă s-ar putea (compensez pe scenă şi în filme cu mult make-up)

Iulia Verdeş – Regim alimentar înainte de un spectacol de teatru

CSÎD: Respecţi un regim alimentar anume înainte de a intra pe scenă? De exemplu. mulţi artişti lirici consumă carne cu o zi înainte de spectacol şi paste în ziua spectacolului pentru energie

Iulia Verdeş: Am grija ca în ziua spectacolului să mănânc cât mai light, nu sar peste micul dejun, dar  înainte de spectacol cu câteva ore nu mănânc  niciodată. Poate o ciocolată pentru energie. Nu beau acidulat o zi întreagă (în ziua spectacolului) şi nici foarte rece. De obicei beau ceaiuri şi multă apă.

Garderobă în alb şi negru şi filme ruseşti

CSÎD: Cum arată garderoba ta ? 
Iulia Verdeş:
Garderoba mea e un mix bun de masculin cu feminin. Cel mai des port negru, pe care îl consider o variantă elegantă şi distinsă în orice situaţie. Aş spune că apreciez piesele care mă ajută să mă simt confortabil, dar care aduc acel ”je ne sais quoi” look-urilor mele. Iubesc cămăşile albe şi accesoriile care mă fac să arăt mai feminină şi vin în completarea garderobei mele cu multe influenţe masculine. 

CSÎD: Ce filme te-au marcat şi sunt de recomandat din punctul tău de vedere?
Iulia Verdeş
: Orice de Wes Anderson, e o şcoală a esteticii filmografia lui. De asemenea sunt un mare fan Darren Aronofsky (filmele: ”Pi”, ”Requiem for a dream”), aş revedea oricând ”La grande bellezza” şi ”Youth” regizate de Paolo Sorrentino, filmele ruseşti…slăbiciunea mea ”Loveless” şi ”Leviathan” în regia lui Andrei Zvyagintsev, dar şi Nikita Mikhalkov cu ”Bărbierul din Siberia”. Sunt multe filme de menţionat care m-au educat, m-au marcat şi m-au schimbat. Am o listă întreaga pe ani cu filmele pe care le-am văzut şi pe care mi-aş dori să le văd.

Drumeţii la munte în judeţul Vâlcea

CSÎD: Ce destinaţii de călătorie ai recomanda din propria experienţă?
Iulia Verdeş:
Am o pasiune pentru Franţa, dar şi pentru drumeţiile montane din România. Judeţul Vâlcea este o comoară pentru amatorii de drumeţii.

CSÎD: Pe ce scene te putem vedea în perioada următoare?
Iulia Verdeş
:  În martie continui turneul cu ”Gaiţele” în Bucureşti şi Constanţa. De asemenea, ne întâlnim în Hotel Europa pe scena Teatrului Naţional Bucureşti. Tot în martie o să am premieră la spectacolul ”Sonata Kreutzer” în regia lui McRanin, în Târgovişte, iar în cinema va rula filmul “Să nu ucizi”.  Şi ar mai fi câteva surprize despre care momentan nu pot vorbi.


CSÎD: Până acum a fost nevoie să îţi modifici greutatea corporală pentru un rol?
Iulia Verdeş:
Nu, dar n-aş refuza…ar fi chiar o provocare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Sylvia a slăbit 6 kg prin yoga
Sylvia a slăbit 6 kg prin yoga
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”