De ce ne place stretching-ul

Stretching-ul imbunatateste performantele fizice ale organismului si dezvolta capacitatea de relaxare fizica si mentala (important daca aveti joburi stresante!)
19.08.2011
De ce ne place stretching-ul
De ce ne place stretching-ul

Stretching-ul este un gen de miscare ce nu are nici un fel de contraindicatii pentru persoanele sanatoase. Marele avantaj este ca poate fi practicat oriunde si oricand, atunci cand exista un spatiu suficient, nu necesita dotare speciala sau echipament, se invata usor, iar rezultatele apar intr-un timp scurt.

Dupa cum explica dr. Serban Damian in cartea sa, „Stretching. Secretul flexibilitatii”, acest tip de sport nu este o metoda de incalzire in sine, cum multe dintre noi am fi tentate sa credem, ci necesita o incalzire inainte.
Prin streching se urmareste izolarea unui muschi sau a unei grupe musculare si antrenarea acetuia/acesteia.

Durata optima pentru o intindere este de 15 – 20 de minute. Nu uitati de respiratie, incepeti cu miscari pentru spate, partile laterale ale corpului, muschii feselor, ai soldurilor, ai gambelor, apoi muschii anteriori ai coapselor, bratelor, antebratelor si, in final, muschii pieptului.

Iata ce beneficii aduce stretching-ul:

– imbunatateste performantele fizice ale organismului;


– dezvolta capacitatea de relaxare fizica si mentala (important daca aveti joburi stresante!)
– imbunatateste mobilitatea articulatiilor;
– reduce tensiunea si durerea musculara dupa efort;
– reduce severitatea durerilor menstruale.


Stretching. Secretul flexibilitatii, de Serban Damian. Aparuta la Grupul editorial Corint.

Citeste si: Strechingul, secretul flexibilitatii?

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Tonifica-ti abdomenul
Tonifica-ti abdomenul
Recomandare video
Ce este glicemia normală? Explică pe scurt dr. Mihaela Posea!