Crina Andrei, profesor de dans şi Yoga – ”Dansurile indiene antrenează inima şi ajută la slăbire”

Să dansezi pe ritmuri indiene, nu înseamnă doar relaxare şi bunădispoziţie ci şi o modalitatea de a ţine inima sănătoasă şi de a slăbi.
  • Publicat:
Crina Andrei, profesor de dans şi Yoga - ”Dansurile indiene antrenează inima şi ajută la slăbire”
Crina Andrei, profesor de dans şi Yoga: ”Dansurile indiene antrenează inima”, foto 123rf.com

Să recunoaştem, poate că nu ne place siropul filmelor indiene, însă atunci când răsună muzică indiană involuntar apar zâmbete şi chiar mişcări de dans involuntare. Fie că mişcăm mâinile, fie capul, şoldurile ceva se întâmplă… Chiar şi bebeluşilor li se întâmplă să mişte capul pe muzică indiană, chiar dacă ei încă nu au început să meargă. Ei bine, dansurile indiene nu sunt doar dansuri ce aduc plăcere şi relaxare, ci sunt o formă de antrenament sportiv. Mai precis o formă de a activa muşchii inimii. Am aflat mai multe direct de la sursă – Crina Andrei, profesor de dans şi Yoga, s-a mutat în Mumbai de câţiva ani.


CSÎD: Cum să avem o stare de bunădispoziţie, dar şi un corp tonifiat?
Crina Andrei:
Orice formă de mişcare a corpului ajută la tonifierea corpului şi la creşterea endorfinelor- moleculele fericirii.
Muzica indiana, trebuie să recunoaştem, că ne face să ne mişcăm corpul fără să realizăm.

Dansurile de Bollywood sunt cele mai cunoscute, dar şi un antrenament cardio eficient

CSÎD: Câte tipuri de dansuri indiene există?
Crina Andrei:
În India, există foarte multe tipuri de dansuri, dar printre cele mai cunoscute sunt cele clasice – cu mişcări foarte feminine, în care se mişcă mult capul, degetele şi şoldurile. Desigur, foarte populare sunt dansurile Bollywood. Da, acele dansuri care apar în filmele Bollywood.

CSÎD: Cum ai defini dansurile de la Bollywood?
Crina Andrei:
Sunt mult mai rapide, cu mişcări mai clare, sunt o formă de cardio.

Crina Andrei la nunta sa în Mumbai

Crina Andrei

CSÎD: Cum se îmbracă dansatoarele?

Crina Andrei: Dansurile clasice necesită muzică şi costumaţie corespunzătoare zonei din care provin. În majoritatea cazurilor saree sau Chaniya choli şi multe accesorii şi bijuterii.
E foarte frumos că şi în zilele noastre hainele tradiţionale sunt purtate cu multă mândrie. Nici nu ai cum să te desparţi de feminitatea evocată de saree-urile sau Chaniya choli – costum indian format din bluză şi fustă lungă.

Mişcările degetelor şi ale mâinilor sunt ”inima” dansului

CSÎD: Cât de graţioase trebuie să fie mişcările mâinilor?
Crina Andrei:
Limbajul corpului reprezintă 80% din magia dansului. În special, atunci când vine vorba de dansurile asiatice – mâinile sunt în centrul atenţiei. Pur şi simplu mişcările degetelor te hipnotizează.

CSÎD: Cât durează să înveţi să dansezi acest stil?

Crina Andrei: Ca să danzezi la nivel profesionist probabil ani buni. Dar aici toţi oamenii dansează de când sunt foarte mici. Indienii au muzica şi dansul în sânge.

Indieni înlocuiesc mersul la sală cu dansatul oriunde

CSÎD: E chiar ca în filme? Se danseză oriunde?
Crina Andrei:
Nu glumesc, dansul face parte din viaţa de zi cu zi. Muzica şi dansul sunt peste tot – în filme, pe stradă, în case, în tren. La sărbătorile religioase, indienii chiar dansează! O fac şi pentru a înlocui sala sau alte sporturi, indiferent de vârstă.

Nici un pas nu se repetă!

CSÎD: Eşti profesor de dansuri de societate. Ştiai să dansezi dansuri indiene înainte să te muţi în Mumbai?
Crina Andrei:
Prima dată când am încercat să învăţ câteva mişcări specifice dansurior indiente a fost chiar înainte de nuntă. Mi-am găsit o coregrafă şi în 3-4 lecţii m-a învăţat un dans scurt. Chiar dacă am experienţă în dans, mi-a fost foarte greu sa învăţ succesiunea paşilor pentru că nici unul nu se repetă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân