Canoanele rezistentei la antrenamentele de fitness

Cel mai important lucru de retinut atunci cand mergi la sala: executarea corecta a exercitiilor face diferenta.
  • Publicat:
Canoanele rezistentei la antrenamentele de fitness
Canoanele rezistentei la antrenamentele de fitness

Vine Pastele, apoi 1 mai, si o data cu aceasta data se deschide si sezonul pe litoral. Sunt convinsa ca mergi la sala deja de cateva luni pentru a-ti face marea intrare pe plaja. Corpul tau insa nu arata suficient de tonifiat desi ti-ai dat toata silinta? Exista mari sanse sa fi uitat de regulile de baza ale antrenamentelor. 

Canonul nr. 1: Intotdeauna postura corecta

Cel mai important lucru de retinut atunci cand mergi la sala: executarea corecta a exercitiilor face diferenta. Uita de dublarea setului de exercitii. Daca rezultatele pe care le astepti intarzie sa apara, inseamna ca nu executi cum trebuie exercitiile, adica te straduiesti inutil.

Asadar, incearca urmatoarea tehnica: stai in fata oglinzii, cu picioarele departate la nivelul umerilor si cu privirea inainte. Apoi indoaie genunchii si incordeaza-ti abdomenul – acesta postura iti protejeaza zona inferioara a coloanei vertebrale, fiind asadar mai sigura.

Utilizeaza aceasta tehnica si atunci cand efectuezi ridicari din pozitia de sezut. Fii foarte atenta la alinieri. Aceasta pozitie actioneaza precum o centura invizibila in jurul trunchiului tau. Nu dupa mult timp, corpul tau se va obisnui si se va adapta la aceasta postura in mod natural.

Canonul nr. 2: Fii atenta la respiratie

Cand executi o ridicare, intotdeauna trebuie sa fii constienta de procesul respirator. Acest lucru este important in special daca ai probleme cu inima sau tensiunea arteriala. Daca iti tii respiratia in timpul antrenamentelor, se poate forma o cantitate periculoasa de presiune asupra inimii.

Astfel, in timp ce te angajezi in ridicare, inhaleaza aer pe nas. Continua sa inspiri pana simti ca ai ajuns la capacitatea maxima. Apoi, expira repede pe gura cand ajungi la nivelul maxim de efort. In timp, respiratia ta se va obisnui cu acest ritm.

Canonul nr. 3: Fa diferenta dintre precizie si impuls

De multe ori se spune ca 3 repetari efectuate cu o mai buna precizie au rezultate mult mai eficiente decat 20 de repetari efectuate impulsiv. Da, va trebui sa iti provoci si sa iti impingi limitele organismului.

Leganarea greutatilor si exercitiile efectuate impulsiv nu doar ca nu aduc rezultatul dorit, dar pot chiar sa aiba efecte neplacute. Si nu vrei sa muncesti degeaba, nu?

Canonul nr. 4: Ai grija la greutatile prea mari

Acest canon este o extindere a principiului precedent. Tine minte: este important sa capeti tot mai multa forta in timpul antrenamentelor de rezistenta (si lucrul acesta se va intampla natural).

Iata un test folositor: dupa antrenament, cel mai probabil muschii se vor inflama. Daca acestea dureaza mai mult de 48 de ore, este un semn clar ca greutatile pe care le folosesti sunt prea mari.

O regula foarte utila este sa-ti incalzesti intotdeauna corpul inainte de antrenamente si apoi sa-i permiti sa se relaxeze.

Canonul nr. 5: Hidratare, hidratare, hidratare

Corpul uman este format din 60%-70% apa. Prin urmare, este important sa iti hidratezi corpul inainte, in timpul si dupa exercitii, avand in vedere ca intensificarea efortului accelereaza rata de pierdere a apei.

Regula de baza este sa bei cel putin 8 pahare de apa pe zi. Astfel, vei impiedica deshidratarea si stresul nejustificat exercitat asupra rinichilor.

Daca tii cont de aceste canoane, corpul tau te va rasplati cu un aspect ferm, conturat – perfect pentru vara care sa grabeste sa se instaleze.

Citeste si Ce mananci cand te antrenezi?
                Daca alerg cu spatele, slabesc mai usor?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Lucrati talia, castiga inima!
Lucrati talia, castiga inima!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”