Aquagym – o dependenţă sănătoasă!

Au trecut mai bine de 10 ani de la primul contact cu ceea ce avea să devină una dintre activităţile mele sportive favorite.
Aquagym – o dependenţă sănătoasă!

Au trecut mai bine de 10 ani de la primul contact cu ceea ce avea să devină una dintre activităţile mele sportive favorite.

Este vorba despre aqua gym care şi astăzi mă ajută să-mi revin după zile de stat ore în şir la birou. La aceasta contribuie muzica antrenantă şi tonusul unui antrenor cu experienţă.

Pe Simona Brâncuşi am descoperit-o la sala de sport a Hotelului Ramada Majestic din Bucureşti când realizam un reportaj despre sporturile care erau la modă în 2004.

Deşi sunt în zodia Peştilor, nu ştiam să înot şi nici nu eram mare amatoare de bălăceli în apa mării. Dar cum aveam atunci mai multe joburi, lucram până noaptea târziu, mâncam haotic şi kilogramele în plus se acumulau încet, dar sigur, mi-am zis că nu mi-ar strica să încerc o oră de aqua gym, mai ales că începuse vara şi căldura încingea cu brio Capitala prăfuită.

Zis şi făcut, adică achiziţionat costum de baie şi prezentat la oră. Muzica a început să tresalte în difuzoare, indicaţiile de pe marginea piscinei ale Simonei Brâncuşi erau mai mult decât uşor de respectat, iar cheful meu creştea progresiv, chiar dacă mi-era cam frică de apă şi nu prea reuşeam să duc până la capăt seriile de exerciţii.

Exerciţii care, deşi par uşoare la o primă vedere, te solicită intens aşa că la finalul orei am simţit o foame de lup. Dar în acelaşi timp pluteam ca un fulg şi ştiam că voi reveni. Am devenit fidelă locului şi antrenorului care încă din anii ’80 deschidea doamnelor vremii apetitul pentru gimnastică aerobică. Şi cu adevărat am constatat pe propria piele că gimnastica în apă este un remediu excelent pentru celulită, picioare umflate şi dureri de spate.

Şi ce poate fi mai plăcut decât să simţi că tragi pentru tonus, sănătate şi frumuseţe pe muzică clasică, Edith Piaf, canţonete italiene sau dansuri irlandeze?

În timp, exerciţiile în apă s-au complicat pentru că Simona Brâncuşi a introdus mingiuţele de cauciuc sau “macaroanele” cu ajutorul cărora mi-am dat seama că legile fizicii chiar funcţionează şi că efortul de a ţine accesoriile în apă, când ele au tendinţa să se ridica la suprafaţă, este considerabil.

 Dincolo de beneficiile pentru piele şi tonus, gimnastica în apă se remarcă şi prin faptul că exerciţiile pot fi practicate de persoane supraponderale, de cele în vârstă sau care au nevoie de recuperare după diverse probleme articulare sau osoase.