Un strop de imaginaţie vă poate ajuta să rămâneţi în formă chiar şi acasă

Poate fi o provocare să vă antrenaţi acasă, însă cu puţină motivaţie şi creativitate puteţi alcătui o rutină completă folosind lucruri pe care le găsiţi prin casă.
  • Publicat:
Un strop de imaginaţie vă poate ajuta să rămâneţi în formă chiar şi acasă

Poate fi o provocare să vă antrenaţi acasă, însă cu puţină motivaţie şi creativitate puteţi alcătui o rutină completă folosind lucruri pe care le găsiţi prin casă. Iată câteva dintre exerciţiile şi echipamentele preferate de Samantha Clayton, OLY, ISSA-CPT, Vice President, Worldwide Sports Performance and Fitness, Herbalife Nutrition, care ne arată astfel cât de simplu e să faci mişcare acasă fără să ai echipamente dedicate sportului.

Nu uitaţi, siguranţa este esenţială, aşa că evitaţi să folosiţi obiecte care se pot sparge, ascuţite sau instabile.

Rucsacul nu este doar pentru mers la şcoală: Un rucsac este extraordinar deoarece îl puteţi pune în faţă sau în spate pentru a executa genuflexiuni şi fandări. Rucsacul permite o repartizare uniformă a greutăţii şi este uşor de purtat. Puteţi umple rucsacul cu cărţi grele sau conserve din cămară şi executa fandări şi genuflexiuni.

Recipiente cu apă: Puteţi folosi recipiente cu apă sau sticle de săpun lichid umplute cu apă pentru a lucra partea superioară a corpului – puteţi face exerciţii pentru biceps şi triceps sau fluturări laterale. Avantajul recipientelor cu apă este că le puteţi goli pentru a le face mai uşoare sau dimpotrivă, le puteţi umple pentru o greutate mai mare. Fiţi creativi cu tipurile de recipiente, însă recomand să utilizaţi doar apă şi nu detergent. Asiguraţi-vă că spălaţi recipientele refolosite înainte de a le folosi pe post de greutăţi.

Razie prin cămară: Pentru opţiuni cu greutate mai mică, conservele de alimente fac minuni atunci când sunt utilizate în exerciţii pentru partea superioară a corpului.

Folosiţi o coardă sau o frânghie: Corzile sau frânghiile pot fi folosite pentru a sări coarda. Săritul corzii sau a frânghiei este fantastic pentru a îmbunătăţi performanţa cardiovasculară. Asiguraţi-vă doar că acestea sunt dintr-un material care nu vă poate răni dacă vă loveşte în timp ce săriţi. De obicei, corzile mai groase sunt mai bune decât cele mai subţiri.

Alunecări pe lavete: Puteţi folosi lavete pe gresie pentru o serie de exerciţii, printre care poziţia planşă şi îmbunătăţirea stabilităţii. Plasaţi câte o lavetă sub fiecare picior şi executaţi crunch prin alunecare prin glisarea picioarelor înspre piept.

Scaune: Puteţi folosi un scaun solid pentru exerciţii pentru triceps şi chiar pentru variaţii de flotări. Pentru siguranţă, verificaţi să fie un scaun solid. Testaţi-l prin aplicarea unei presiuni înainte să presaţi cu greutatea întregului corp.

Greutăţi diverse: O pungă de orez, o faţă de pernă sau o poşetă plină pot fi accesorii excelente. Această metodă este foarte bună pentru a executa exerciţii de genul celor cu kettle bell şi minge medicinală. Sunt atât de multe mişcări pe care le puteţi face doar cu o geantă plină.

Accesorii de bucătărie: O oală din fontă cu mânere este un accesoriu excelent pentru ridicări frontale. Ţineţi mânerele de o parte şi de alta şi faceţi ridicări frontale lente controlate, pentru a lucra umerii.

Comori din grădină: Sunt foarte multe lucruri în grădină care vă pot ajuta să transpiraţi. O roabă plină cu materiale de grădinărit, precum saci cu pământ şi săpatul în grădină vă pot lucra foarte mulţi muşchi şi creşte ritmul cardiac. Un furtun de grădină pus în două poate fi un înlocuitor excelent pentru funiile de luptă.

Samantha Clayton este personal trainer autorizat cu certificări de specialitate în programe de fitness de grup, fitness pentru tineri, fitness pentru persoanele în vârstă şi condiţionare atletică. Practicând sportul la cel mai înalt nivel, Clayton a reprezentat Marea Britanie la Jocurile Olimpice din Sydney în 2000 atât la proba de ştafetă 4x100m cât şi la 200m. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”