Top sfaturi ridicole de slăbit pe care NU trebuie să le urmezi!

Scăderea în greutate nu este întotdeauna un proces uşor, aşa că nu-l îngreuna urmând sfaturi care nu te ajută să slăbeşti pe termen lung. Uite cele mai proaste sfaturi despre ce trebuie să faci ca să slăbeşti pe care NU trebuie să le urmezi, dacă vrei să slăbeşti sănătos.
  • Publicat:
Top sfaturi ridicole de slăbit pe care NU trebuie să le urmezi!

Autor: Şerban Blebea, antrenor personal

Informaţiile pe care le găseşti pe internet cu privire la ce trebuie să faci ca să slăbeşti sunt contradictorii?  Trăim într-o lume în care informaţia este la un click distanţă şi este foarte uşor să găseşti o grămadă de mituri despre ce trebuie să faci ca să slăbeşti.  Scăderea în greutate nu este întotdeauna un proces uşor, aşa că nu-l îngreuna urmând sfaturi care nu te ajută să slăbeşti pe termen lung. 

Uite cele mai proaste sfaturi despre ce trebuie să faci ca să slăbeşti pe care NU trebuie să le urmezi, dacă vrei să slăbeşti sănătos.

Bea ceaiuri de slăbit 

Vrei să scapi de grăsime sau să slăbeşti câteva kilograme pe cântar? Ceaiurile te pot deshidrata, iar diferenţa de pe cântar este doar apa (dacă nu faci şi alte schimbări în stilul tău de viaţă). Aşadar, dacă vrei să arzi grăsime ceaiurile nu sunt o soluţie.

Urmează o dietă hipocalorică (ex. dieta cu 700 de calorii) 

Înfometarea NU te ajută să slăbeşti. Cel puţin nu pe termen lung. Poţi scăpa rapid de câteva kilograme pe cântar, dar acestea provin din pierderea apei din organism sau a masei musculare (veste proastă!),  nu din arderea grăsimii. 
Principalul efect al dietelor hipocalorice este un metabolism încetinit, ceea ce înseamnă că după ce nu le mai urmezi (să fim serioşi, cât timp poţi mânca doar supă de varză zilnic?)  îţi va fi mult mai uşor să te îngraşi. 
Adevărul este că înfometarea produce deficienţe de nutrienţi, pierdere de masă musculară, metabolism încetinit şi nu te ajută să arăţi bine pe termen lung. 

Ia pastile de slăbit 

Kilogramele în plus sunt o consecinţă a stilului de viaţă şi singurul mod în care putem scăpa de ele este să învăţăm să mâncăm sănătos şi să facem mai multă mişcare. Multor persoane nu le pasă cum ajung la greutatea dorită şi apelează la pastile de slăbit, în ciuda efectelor negative pentru sănătate.  
Chiar dacă pe eticheta pastilelor de slăbit scrie că sunt „naturale” nu înseamnă în mod necesar că sunt şi sigure. Aceste produse nu sunt, de regulă, testate ştiinţific înainte de a fi comercializate, ceea ce înseamnă că nu sunt dovedite că funcţionează (că te ajută să slăbeşti) şi nici că nu au efecte adverse asupra sănătăţii. 
Orice produs care îţi promite o scăderea rapidă în greutate este ineficient şi poate fi chiar periculos.

Apa caldă te ajută să scapi de grăsime 

Apa este la fel, fie că este caldă sau rece, întrucât după ce o bei aceasta ia temperatura corpului tău. Hidratarea este importantă pentru funcţionarea optimă a organismului şi ajută la eliminarea toxinelor. Aşadar, apa ajută şi ea în procesul de scăderea în greutate, dacă urmezi un plan de alimentaţie sănătos.

Alimentul X  (ananas, varză, grepfruit etc.) te ajută să arzi grăsime 

Niciun aliment în sine nu poate să ardă grăsime. În plus, dacă mănânci un singur aliment pentru o săptămână întreagă îţi privezi corpul de nutrienţi esenţiali şi te vei simţi slăbit(ă) şi obosită(a). 
Multe din alimentele despre care se spune că ajută la arderea grăsimilor sunt, de fapt, sărace în calorii, bogate în fibre, neprocesate, adică au proprietăţi excelente şi pot fi incluse într-un plan alimentar echilibrat.

Exerciţiile fizice transformă grăsimea în muşchi 

Grăsimea şi masa musculară sunt două ţesuturi diferite. Dacă îţi schimbi obiceiurile alimentare şi te antrenezi se poate să pierzi grăsime şi să îţi crească masa musculară (situaţia ideală), însă grăsimea nu se transformă pur şi simplu în muşchi.  
Din acelaşi motiv, şi slăbirea localizată (de exemplu, fă abdomene zilnic ca să scapi de burtă) este un mit.

Mâncatul seara îngraşă 

Mitul a apărut probabil din faptul că multe persoane mănâncă snacksuri şi junk food cu precădere seara, înainte de culcare. Acest surplus de calorii conduce la apariţia kilogramelor în plus, însă o cină sănătoasă şi corect porţionată nu te îngraşă şi nici nu te împiedică să slăbeşti.

Dacă sări peste mese slăbeşti 

De fapt, studiile arată exact contrariul: persoanele care sar peste micul dejun şi mănâncă mai puţine mese zilnic tind să aibă o greutate mai mare decât cei care mănâncă de 3-4 ori pe zi. 
Acest lucru poate fi explicat prin faptul că dacă nu mănânci pe parcursul zilei, te înfometezi şi vei mânca seara mai mult
decât ar trebui. Totodată, mâncatul regulat ajută la controlul apetitului şi te ajută să faci mai bine faţă tentaţiilor.

Nu mai mânca grăsimi

Parţial adevărat. Grăsimile saturate din chipsuri, prăjituri, fast-food etc. îngraşă, conduc la creşterea colesterolului şi sunt asociate cu multiple afecţiuni. Prin urmare, la acestea este bine să renunţi. 
Pe de altă parte, grăsimile sănătoase pe care le găseşti în avocado, nuci, somon, etc. sunt esenţiale pentru o alimentaţie echilibrată, sunt săţioase şi te ajută să slăbeşti. 

Mierea este mai bună ca zahărul alb pentru slăbit

În realitate, o lingură de miere şi una de zahăr conţin cam acelaşi număr de calorii şi de zaharuri simple. Principala diferenţă este gradul de îndulcire. Mierea este mai dulce, aşa încât vei avea nevoie de o cantitate mai mică decât dacă ai folosi zahăr.  Chiar dacă mierea conţine antioxidanţi şi vitamine, cantitatea acestora este redusă.

Mănâncă alimente cu calorii negative

Expresia alimente cu calorii negative se referă la anumite alimente care necesită mai multe calorii pentru procesare decât propriul lor conţinut caloric. Acest lucru înseamnă că în teorie este posibil să avem alimente cu calorii negative, dar nu există niciun studiu ştiinţific care să dovedească că există alimente care au acest efect.  

Cea mai bună metodă pentru scăderea în greutate este să incluzi în stilul tău de viaţă o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă şi să faci mişcare.  Ştiu că schimbarea este un proces cu obstacole, dar cu informaţii şi suport adecvat oricine poate să obţină un corp frumos şi sănătos. 

Dacă vrei să pierzi în greutate, să-ţi tonifici musculatura şi să înveţi să mănânci sănătos, atunci vino să descoperi cel mai eficient program de antrenament œ”Masura S” – Starting UP! 

În 10 zile ai ocazia să vezi deja primele rezultate. Niciodată nu a fost atât de uşor să faci o schimbare în viaţa ta. Vezi cum te putem ajuta pe www.slabestecuserban.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”