Tonifiere cu exerciţii de izometrie şi stretching

Ce-ar fi să slăbeşti fără să transpiri alergând sau ridicând greutăţi? Da, e posibil! Poţi să-ţi modelezi silueta şi să-ţi tonifici musculatura cu exerciţii statice de izometrie şi stretching.
  • Publicat:
Tonifiere cu exerciţii de izometrie şi stretching

„Ai grijă de corpul tău pentru că este singurul loc unde va trebui să trăieşti”, spune cunoscutul speaker motivaţional Jim Rohn.
 
Într-adevăr, dacă nu te simţi bine în corpul tău, nu poţi fi fericită, nici să te simţi frumoasă şi sănătoasă.
 

Trebuie să ai constant grijă de corpul tău şi să-i acorzi cea mai mare atenţie, mai cu seamă după Sărbători, când ai petrecut mai mult timp decât de obicei mâncând şi lenevind prin casă.
 
Cea mai mare provocare de frumuseţe acum este să revii la silueta de dinainte de Crăciun şi să devii din nou activă din punct de vedere fizic. Sigur, după atâta pauză e greu să te reapuci de sport, mai ales cu toată agitaţia de început de an, dar cu cât amâni mai mult momentul cu atât îţi va fi mai greu să slăbeşti.

În plus, lunile de iarnă trec repede şi imediat e din nou vremea rochiilor şi a costumelor de baie şi trebuie să fii în cea mai bună formă fizică.

Ce-ar fi să slăbeşti fără să transpiri alergând sau ridicând greutăţi? Da, e posibil! Poţi să-ţi modelezi silueta şi să-ţi tonifici musculatura cu exerciţii statice de izometrie şi stretching. Nu numai că nu te fac să transpiri şi să gâfâi, dar exerciţiile statice cresc forţă musculară mai rapid şi mai intens comparativ cu exerciţiile dinamice.
 
„Izometria se bazează pe arderea grăsimilor prin menţinerea şi prin lucrarea musculaturii fără greutăţi, adică cu forţă proprie”, explică Nicoleta Camelia Ghenă, kinetoterapeut la Centrul KinetoHelp.

„În timpul exerciţiilor fizice statice, lungimea fibrei musculare rămâne constantă, iar tensiunea musculară atinge valori maxime prin activarea tuturor unităţilor motorii ale grupului muscular respectiv”. Altfel spus, stai pe loc, dar te întinzi, te roteşti şi te îndoi în aşa fel încât muşchii tăi lucrează la maxim.

În contracţia izometrică, forţa dezvoltată în muşchi este maximă, de aceea exerciţiile durează puţin, câteva secunde, şi alternează contracţia musculară cu relaxarea.

Izometria este un efort de tip anaerob, iar acest tip de efort dezvoltă cel mai bine masa musculară, la fel ca şi repetările lente. În plus, exerciţiile de izometrie şi stretching nu necesită echipament sau aparatură specială şi nu îţi solicită articulaţiile.


 
Pe lângă faptul că subţiază talia şi dau trupului un tonus de invidiat, exerciţiile izometrice ajută la creşterea forţei musculare mai repede şi mai intens decât o fac exerciţiile dinamice, favorizează procesul de creştere şi dezvoltare fizică, cresc rezistentă organismului la efort, precum şi capacitatea funcţională a aparatului locomotor.
 
Slăbeşti şi te menţii în formă maximă fără efort fizic! Nu-i aşa că sună minunat?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”