Talentata soră a lui Mihai Petre: Alina Petre, multiplă campioană la dans sportiv

Nu ştiam că Mihai Petre are o soră şi nici nu aş fi bănuit că ar putea fi dansatoare. Şi mai ales că deţine multiple premii (şi chiar un record pentru România) la concursurile de dans sportiv, secţiunea standard, alături de partenerul său, Paolo Campigotto.
  • Publicat:
Talentata soră a lui Mihai Petre: Alina Petre, multiplă campioană la dans sportiv

Nu ştiam că Mihai Petre are o soră şi nici nu aş fi bănuit că ar putea fi dansatoare. Şi mai ales că deţine multiple premii (şi chiar un record pentru România) la concursurile de dans sportiv, secţiunea standard, alături de partenerul său, Paolo Campigotto.

Iniţial Alina a fost cea care a pus piciorul pentru prima oară într-o sală de dans. Pe atunci avea 3 ani, însă nu s-a acomodat şi a renunţat. A intrat apoi în sala de dans sportiv, fratele ei, cu 9 ani mai mare, Mihai.

Pentru că rezultatele lui au fost foarte bune şi participa la multe concursuri Alina îl însoţea. Era fascinată de rochii, machiaj, muzică! A înţeles că trebuie să mai încerce o dată. Şi bine a făcut! Aşa sună pe scurt prima parte a poveştii dansatoarei. Am invitat-o să împărtăşească cu voi gânduri, cunoştinţe şi speranţe.

CSÎD: Ce argumente le aduci părinţilor şi copiilor pentru a se apuca serios de dans?
Alina Petre: Argumentul cel mai bun este activitatea fizică. Sportul înseamnă sănătate şi cred că orice părinte îşi doreşte un copil sănătos în primul rând, este un sport pe care îl facem în pereche, fată-băiat ceea ce cred că este un beneficiu, dezvoltă încă de la vârste fragede o bună comunicare şi înţelegere, de asemenea dezvoltă spiritul de echipă.

Pe lângă toate menţionate mai sus, este un sport care se face pe muzică, ceea ce înseamnă dezvoltarea urechei muzicale, dezvoltă simţul estetic foarte bine întrucât după cum toată lumea ştie, costumaţiile noastre sunt deosebite, atât pentru fete, cât şi pentru băieţi.

CSÎD: Există o vârstă ideală pentru a învăţa să dansezi?
A.P.: Poţi învăţa să dansezi la orice vârstă cu siguranţă, poţi face dans de plăcere, ceea ce noi numim social dance, sunt din ce în ce mai mulţi adulţi care preferă să se refugieze în sălile de dans după ore întregi petrecute la birou, socializează, fac sport pe muzică, învaţă să danseze pentru o petrecere şi unii chiar ajung să îndrăgească atât de mult dansul încât îşi doresc să danseze la competiţii.

Există competiţii de seniori, la noi la club avem unica pereche de seniori 3 din România, lucrează cot la cot cu noi în sală, merg în cantonamente, reprezintă ţara noastră la Campionatul Mondial de seniori 3 standard.

CSÎD: Nu este deloc uşor, nu este deloc accesibil din punct de vedere financiar să dansezi la un nivel mare. Ce te ţine în priză?
A.P.: E adevărat că nu e uşor nici din punct de vedere fizic, psihic şi nici financiar, dar totuşi ceea ce mă ţine în priză e încrederea că îmi pot depăşi limitele, dorinţa de a fi cea mai bună fată dansatoare de standard din ţară, dorinţa de a acumula cât mai multă informaţie, ca atunci când mă voi retrage să îmi pot antrena elevii cât mai bine, să devin o antrenoare şi o arbitră respectată pentru ceea ce am făcut de-a lungul carierei de dansatoare şi nu numai.

 

CSÎD: Este greu să fii sora lui Mihai Petre?

A.P.: Nu e greu să fii sora lui Mihai Petre. Eu văd lucrul acesta ca pe un mare avantaj, am avut şi am în continuare foarte multe lucruri de învăţat de la el şi nu mă refer doar la domeniul pe care îl practic, ci mă refer la lucruri şi situaţii din viaţă în general.

Pentru mine a fost mereu un exemplu foarte bun: îmi dă sfaturi, mă ajută, de cele mai multe ori, deciziile importante din viaţa mea le iau după ce ascult şi părerea lui.

Niciodată nu m-am simţit dezavantajată sau inferioară lui, nu am de ce, eu sunt o persoană care munceşte, o persoană care a realizat tot ce a realizat prin muncă nu pentru că sunt sora lui Mihai. După cum bine ştii, sunt foarte puţine persoane care ştiu că Mihai Petre are o soră, iar când cineva află lucrul ăsta, pentru mine este doar un motiv de bucurie şi mândrie.

CSÎD: Care este alimentaţia recomandată unui dansator de performanţă?

A.P.: Cu cât mai sănătos cu atât mai bine! De exemplu, la micul dejun prefer să beau o cană cu lapte, somon, brânză brie şi ceva dulce la sfârşit, la prânz o supă şi carne de vită la grătar cu legume, iar seara o salată grecească e perfectă. Evident, meniul depinde de la o zi la alta. Dar trebuie să fii pregătit bine fizic, altfel nu vei rezista într-o finală de competiţie.

CSÎD: Câte ore dormi pe noapte?

A.P.: Cam 7-8 ore.

CSÎD: Eşti adepta curelor de slăbire?

A.P.: Nu am ţinut niciodată cure de slăbire. Am noroc de un metabolism bun şi de gene foarte bune, e adevărat că nu fac excese, nu fumez, nu mănânc foarte gras, nu pierd nopţile… Însă nu fac lucrurile astea pentru că îmi impun, ci pentru că nu simt să le fac.

CSÎD: Cum arată garderoba ta?

A.P.: În garderoba mea poţi găsi de toate, de la rochii de seară foarte elegante la cele mai sport haine, foarte mulţi jeanşi, topuri cu diverse texte haioase, foarte multe eşarfe, foarte mulţi balerini şi poşete. Trebuie să recunosc că am o slăbiciune pentru poşete.

CSÎD: Porţi pantofi cu toc des?

A.P.: În timpul liber prefer să nu port tocuri, practic stau toată ziua la antrenament pe tocuri, când plec din sala de dans vreau să port ceva comod, tocuri port doar la diverse evenimente, atunci când ţinuta
mi-o cere.

CSÎD: Cum alegi rochiile pentru competiţii?

A.P.: Costumele de dans le creez împreună cu antrenoarea mea din Italia, cu cei de la firma care mi le confecţionează şi cu Elwira. Fiecare vine cu câte o idee, discutăm, ajungem la un numitor comun. Costumele trebuie să fie în concordanţă cu regulile Federaţiei Internaţionale de Dans Sportiv, însă modelul este la alegerea fiecărei dansatoare. Trebuie să fii îmbrăcat, coafat, machiat impecabil pentru a vinde cât mai bine produsul pe care îl ai: dansul.

Fotograf: Mihai Dăscălescu
Realizator: Mădălina Drăgoi
Make-up artist: Mirela Păvăloiu
Hair stylist: Mihai Cioca
Locaţie: Academia de Dans Mihai Petre

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”