Sportul – 8 secrete care te ajută să te ridici de pe canapea!

Atingerea şi păstrarea greutăţii ideale şi a unui corp de invidiat poate fi o adevărată provocare. Pentru mulţi dintre noi, este greu şi să ne ridicăm de pe canapeaua atât de confortabilă. Şi atunci, care este secretul persoanelor care reuşesc să facă din sport un stil de viaţă? Iată câteva dintre aceste secrete, venite de la sportivi dedicaţi şi super-fit!
  • Publicat:
Sportul - 8 secrete care te ajută să te ridici de pe canapea!

Atingerea şi păstrarea greutăţii ideale şi a unui corp de invidiat poate fi o adevărată provocare.

Pentru mulţi dintre noi, este greu şi să ne ridicăm de pe canapeaua atât de confortabilă. Şi atunci, care este secretul persoanelor care reuşesc să facă din sport un stil de viaţă?

Iată câteva dintre aceste secrete, venite de la sportivi dedicaţi şi super-fit!

Fii consecventă!

Nu trebuie să ridici greutăţi imense din prima zi, nici să alergi 100 de kilometri pe banda într-o oră. Puţin câte puţin, e suficient! Paşi de bebeluş. Acesta este secretul! În primul rând, trebuie să te convingi, tu pe tine, că sportul nu este doar o modalitate de a slăbi, ci un stil de viaţă necesar sănătăţii tale! Nu trebuie să exagerezi. Chiar şi 30 de minute de exerciţii în fiecare zi vor fi de ajuns pentru a te menţine în formă atât fizic, cât şi psihic.

Urmează un program de sport eficient!

Consilul American de Sport, a realizat un sondaj între antrenorii personali profesionişi, realizând „o reţetă” a celei mai eficiente rutine de sport:

  • Exerciţii de forţă: chiar şi 20 de minute de exerciţii pe zi, de doua ori pe săptămână, sunt de ajuns pentru a tonifia întregul corp.
  • Intervalul de antrenare: nu trebuie să te forţezi cu o activitate prea mult timp. O rutină corectă, sună cam aşa: plimbare 2 minute, alergare 2 minute –alternate pentru aproximativ 30 de minute.
  • Exerciţii cardio/aerobic. Specialiştii sugerează cel puţin 60 de minute de exerciţii moderate de acest fel, pe zi. (Alergat, plimbare, dans, etc)

Setează-ţi scopuri realizabile!

Nu te aştepta să ai pătrăţele după două zile de abdomene, nici să ai picioare perfect tonifiate după 3 zile de bandă. În loc să îţi creezi target-uri imposibile şi să te gândeşti la rezultate înainte ca măcar să începi, mai bine te concentrezi pe realizarea exerciţiilor corect, cu răbdare, puţin câte puţin în fiecare zi.

Foloseşte sistemul „cheamă un prieten”!

Găseşte un prieten, o soră, un frate, cu care te înţelegi bine şi care vrea şi el să-şi formeze un stil de viaţă sănătos şi încurajaţi-vă unul pe altul! Atunci când îţi faci exerciţiile împreună cu cineva, timpul trece mai repede, te concentrezi mai bine şi, în plus, este mult mai distractiv!

Integrează sportul în viaţa de zi cu zi!

Eşti prea ocupată să mergi la sală? Nici o problemă! Nu ai nevoie de o sală fancy sau de echipament sofisticat pentru a fi în formă! Dacă nu reuşeşti în nici un fel să ajungi la sala de sport, poţi să îţi faci rutina acasă! Ai nevoie doar de un spaţiu deschis şi de exerciţii simple. Există numeroase programe de fitnes on-line, din care te poţi inspira în fiecare zi!

Fii fericită!

Asigură-te că alegi să faci o activitate care îţi place cu adevărat! Nu face tae-bo pentru că este eficient, fă pilates pentru că te face să te simţi bine! Este important să faci ceea ce îţi place ţie, ceea ce te face să te simţi confortabilă. De asemenea, dacă urăşti greutăţile, nu te atinge de ele! Există numeroase exerciţii simple şi eficiente care te vor face să arăţi şi să te simţi minunat!

Uită-te la ceas!

Ceasul organismului tău, bineînţeles! Încearcă să descoperi orele la care te simţi cea mai energică în timpul zilei şi fă-ţi atunci rutina de sport. Nu este o regulă să faci exerciţii dimineaţa, sau să mergi la sală seara. Important e să nu treacă prea mult timp (zile întregi) în care să nu faci deloc mişcare.

Inspiră-te!

„Fitness-ul este o stare de spirit” spune Allan Fine, antrenor profesionist de fitnes. Găseşte acel ceva care te motivează, care te inspiră! Fie că e un model de la Victoria’s Secret, fie că e rochiţa cea nouă pe care nu ai reuşit încă să o îmbraci, găseşte ceva care să te îndemne să faci sport chiar şi în zilele cele mai leneşe!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”