Romanii sunt certati cu sportul

Ne alimentam cat de cat sanatos, dar cei mai multi dintre noi nu facem exercitii fizice niciodata. Cercetarea realizata de GfK arata ca 76% dintre adulti nu fac sport, in special din cauza lipsei timpului liber.
  • Publicat:
Romanii sunt certati cu sportul
Sport news

Romanii sunt certati cu sportul
Ne alimentam cat de cat sanatos, dar cei mai multi dintre noi nu facem exercitii fizice niciodata. Cercetarea realizata de GfK arata ca 76% dintre adulti nu fac sport, in special din cauza lipsei timpului liber. Copiii si tinerii practica in procent mai mare sport, comparativ cu adultii. Astfel, 61% dintre copiii si tinerii intervievati au declarat ca fac miscare, dintre care 32%, zilnic. Doar 24% dintre adulti fac sport in mod regulat. Totodata, cea mai mare parte dintre cei intervievati (71%) nu intentioneaza sa faca sport in viitor. Asta desi aproape toti respondentii sunt de acord ca alimentatia si sportul influenteaza sanatatea.

Excesul de sport duce la sarcina extrauterina
Femeile care au o activitate sportiva intensa in primele luni de sarcina, de peste sapte ore pe saptamana, prezinta de 3,5 ori mai multe riscuri de a avea o sarcina extrauterina fata de cele care nu practica nici un sport. Acest lucru nu trebuie sa impiedice femeile sa practice exercitii fizice lejere, precum inotul, spun expertii. Printre activitatile fizice cele mai riscante se numara jogging-ul si sporturile cu mingea si cu racheta, potrivit unui studiu care vine in sprijinul unei alte anchete realizate in Danemarca, la care au participat 93.000 de femei insarcinate.

Mancati inainte, nu dupa sport
Exercitiile fizice facute dupa masa ajuta mai mult la scaderea in greutate pentru ca stimuleaza secretia unor hormoni care suprima apetitul, spun cercetatorii britanici. Datorita acestor hormoni, oamenii activi nu mai au senzatia de foame multa vreme dupa terminarea exercitiilor. Si chiar daca mesele lor dupa ce au facut miscare ar fi mai bogate, ei ar castiga mai putine calorii, deoarece au ars multe la sala. „In trecut, eram ingrijorati ca, desi sportul ajuta la arderea energiei, oamenii tind sa manance mai mult dupa ce fac miscare, iar acest lucru ar anula sansele de a pierde din greutate cu ajutorul exercitiilor. Dar studiul nostru arata ca sportul influenteaza pofta de mancare si ne ajuta sa nu depunem toate caloriile pe care le consumam dupa ce am facut efort fizic”, a explicat initiatorul studiului.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”