Răzvan Fodor: Sport intens de 2 ori pe an

Cum reuşeşte să se menţină în formă dat fiind că deliciile culinare îl ispitesc la emisiunea MasterChef? În ce constau antrenamentele la sală ale unui absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport? Cum îşi educă din punct de vedere alimentar fetiţa? Ce cure de slăbire au dat randament în cazul său? De ce nu mai alege carne de pui? La toate aceste întrebări răspunde Răzvan Fodor, de curând protagonist în serialul “Pariu cu Viaţa” de la Pro Tv.
  • Publicat:
Răzvan Fodor: Sport intens de 2 ori pe an

Cum reuşeşte să se menţină în formă dat fiind că deliciile culinare îl ispitesc la emisiunea MasterChef? În ce constau antrenamentele la sală ale unui absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport? Cum îşi educă din punct de vedere alimentar fetiţa? Ce cure de slăbire au dat randament în cazul său? De ce nu mai alege carne de pui? La toate aceste întrebări răspunde Răzvan Fodor, de curând protagonist în serialul “Pariu cu Viaţa” de la Pro Tv.

CSÎD: Care este relaţia ta cu sportul?
Răzvan Fodor: Până nu demult aveam una puţin mai bună, acum m-am mai lăsat pe tânjeală, adică merg la sală de 2 ori pe an, câte o lună jumătate, doar pentru tonifiere. Fac asta pentru că ştiu că muşchiul are memorie, iar cele 4 luni în care mă ţin de exerciţii sunt mai intense şi mai riguroase decât cele din perioada în care lucram şi 6-7 luni în continuu.

Adică: mă trezesc de dimineaţă, mănânc o omletă de obicei şi fug la sală. Nu fac mai mult de o oră jumătate de antrenament, iar pentru că stau foarte aproape de Parcul Tineretului, după sală alerg uşor (cam o tură de lac) şi merg pe jos până acasă. Îmi pregătesc masa de prânz: 300-400 de grame de muşchi de vită sau vrăbioară, fac un duş fierbinte şi dorm o oră-două la prânz.

Seara alerg din nou, de data aceasta distanţa este un pic mai mare, plus un pic de cardio la final. Urc în alergare dealul de la lacul Tineretului până sus la Polivalentă. În principiu, când m-am ţinut de programul acesta sau am alternat alergatul cu puţin înot şi cu mare grijă la mâncare fără strop de alcool am avut rezultate fabuloase.

CSÎD: De câţi ani îl practici cu regularitate?
R.F.:
Regularitate însemnând inclusiv alergatul pe străzi de când eram mic? Am fost 2 ani la un club sportiv, tot copil fiind, şi după aceea am făcut Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Cu excepţia celor 4 luni de care v-am povestit mai devreme, nu zic niciodată nu unei partide de tenis de picior, pe care sincer îl joc foarte prost, şi nici înotului. Ar mai fi drumeţiile pe munte, pe care le-aş pune în aceeaşi categorie: după mine atât timp cât transpiri şi gâfâi – efort fizic se numeşte. Aş fi ipocrit să zic că există o regularitate în munca pe care o depun ca să mă menţin, dar atât cât o fac, la mine funcţionează.

CSÎD: Ai ţinut diete de slăbire până acum? Au avut efect pe termen lung?
R.F.:
Am ţinut câteva, dar care n-au fost duse până la capăt. Mi-am dat seama că toate dietele sunt o prostie şi că nimic nu se compară cu dansul şi cu sportul propriu-zis. Zic dans, pentru că în cele 2 luni cât am stat la “Dansez pentru tine”, am slăbit 12 kg. Deci, ce să mai vorbim despre diete? Cu dietele poţi să slăbeşti maxim 4 kg, dar care pe orice om arată bolnăvicios, asta este părerea mea.

 

CSÎD: Cum te-ai ţinut departe de la delicioasele preparate de la MasterChef?
R.F.:
Am mâncat extrem de des, dar foarte puţin. Aşa am reuşit să slăbesc 4-5 kg. Dar slăbiciunea mea pentru vânat m-a dat de gol atunci când s-a gătit căprioară. Cu atât mai mult cu cât fiecare concurent a preparat-o în alt fel, m-am simţit obligat ca după terminarea show-ului, împreună cu restul echipei, să gust din fiecare farfurie.

CSÎD: Ce fel de alimentaţie are acum fetiţa ta?
R.F.:
Nu pot să detaliez exact meniul ei, dar dacă în cazul meu îmi pot permite să fac greşeli, adică să mai întârzii o masă, să ciugulesc mici snack-uri între mese etc., în cazul ei, regulile sunt foarte stricte.


Mă bucur foarte tare că îi place peştele, că nu o deranjează deloc dacă are în farfurie câte o legumă nefiartă, un broccoli, o ceapă verde şi mă bucur că am obişnuit-o şi până în momentul acesta a mâncat numai carne roşie şi peşte. Iar ca sugestie pentru părinţi – nu le daţi pui niciodată.

Între carnea puiului de ţară crescut cu iarbă şi boabe şi cea a puiului cumpărat de pe galantarele hypermarketurilor eu am sesizat o diferenţă enormă, ceea ce mă face să cred că puiul de crescătorie este extrem de procesat şi crescut cu tot soiul de chimicale. În plus, am văzut tot felul de documentare despre pui crescuţi la grămadă în condiţii de-a dreptul imposibile. Prefer carnea de curcan sincer şi cum am reuşit să găsesc pe cineva care îmi aduce de la ţară, sunt cu atât mai fericit.

Citeşte şi: Cât au slăbit vedetele de la Dansez pentru tine

Răzvan şi Irina Fodor au aniversat 2 ani de la căsătorie

Răzvan Fodor, prezentatorul MasterChef, găteşte pentru familie

 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Elwira Petre - Dancing queen
Elwira Petre - Dancing queen
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”